Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πρόσκληση Παρακολούθησης Προγράμματος "ΕΡΜΗΣ" από το Ι.Ο.ΑΣ.

Αγαπητοί φίλοι,
Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 09:00-15:00 στο Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Ελληνικός Κόσμος, Κτίριο 56, Πειραιώς 254, Ταύρος) ώστε να παρακολουθήσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ».
Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» υλοποιείται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τα Δικαστήρια Ανηλίκων και τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων και απευθύνεται σε νέους και νέες που έχουν παραβεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Σκοπός του προγράμματος, είναι ο εμπλουτισμός γνώσεων που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια αλλά και η ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων για ασφαλή μετακίνηση στο δρόμο, στοχεύοντας στη βελτίωση του περιβάλλοντος και των κοινωνικών πολιτικών. Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» έχει ιδιαίτερη αξία καθώς απευθύνεται σε ένα κρίσιμο σύνολο χρηστών δρόμου που σε νεαρή ηλικία έχουν παραβεί τον Κ.Ο.Κ. και αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, αφού συχνά το υποχρεωτικό σεμινάριο για τους παραβάτες, παρακολουθείται «εθελοντικά» από τους γονείς και τα αδέλφια τους.
Η επιμόρφωση των νέων πραγματοποιείται από συνεργάτες του Ι.Ο.ΑΣ., από ειδικούς στο χώρο της μοτοσικλέτας, ανθρώπους της Τροχαίας, ψυχολόγους και θύματα τροχαίων, ενώ περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά στάδια: θεωρία, βιωματική εκπαίδευση, εργαστήρια, συζήτηση.
Σε περίπτωση που επιθυμείτε να συμμετάσχετε, θα σας παρακαλέσουμε να μας ενημερώσετε στα τηλέφωνα του Ινστιτούτου. Πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης, η οποία μας δίνει να καταλάβουμε πως αν τα θέματα της κυκλοφοριακής αγωγής είχαν στα σχολεία τη βαρύτητα που πρέπει, η χώρα μας δε θα θρηνούσε τόσα θύματα.
Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας.

Φιλικά,

Καλήνα Σίμου
Υποστήριξη Επικοινωνίας
Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς"
Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα
Τηλ.: 210 8620150
Fax: 210 8620007
e-mail : office@ioas.gr
Site : http://www.ioas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: