Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας - Προβλήματα στις Ακτοπλοϊκές Συνδέσεις των Νησιών του Αργοσαρωνικού

Τεράστιο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Αργοσαρωνικού λόγω της αποδρομολόγησης συμβατικών πλοίων και ταχύπλοων από τις διαδρομές που συνδέουν την Ύδρα, τον Πόρο και τις Σπέτσες με τον Πειραιά.
Η μείωση των δρομολογίων σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα υψηλό κόστος χρήσης των ταχύπλοων δελφινιών, ειδικά στις σημερινές δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, συνεπάγεται αυξημένη δυσκολία των μόνιμων κατοίκων να μετακινηθούν προς και από Πειραιά, ανάλογα με τις ανάγκες τους, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι καθημερινές λόγω εργασίας στην Αθήνα.
Το γεγονός της μείωσης των δρομολογίων συνδέεται άμεσα και με την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία σε τοπικό επίπεδο. Για παράδειγμα – σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα – στην Ύδρα υπάρχουν 1.200 θέσεις πελατών σε καφετέριες και τα εισιτήρια που διατίθενται για το νησί δεν ξεπερνά τα 200! Από παρόμοια στοιχεία είναι προφανές ότι το πλήγμα για την τοπική οικονομία – αλλά και γενικότερα για τον ελληνικό τουρισμό – είναι ανυπολόγιστο.
Το ζήτημα της έκπτωσης στα εισιτήρια των ταχύπλοων για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού, ακόμη και για εκείνα για τα οποία κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα τυχόν δεν προβλεπόταν, καθώς και η υιοθέτηση λύσεων για την αύξηση των δρομολογίων ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Αργοσαρωνικού με τον Πειραιά, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα ώστε να δοθεί μία ανάσα στους εργαζόμενους – καταναλωτές του Πόρου, της Ύδρας και των Σπετσών, που ταλαιπωρούνται και επιβαρύνονται οικονομικά λόγω του σημερινού καθεστώτος στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες!

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Ιουλιανού 28, 104 33 Αθήνα
Τηλ. 210 88 17 730
Φαξ 210 88 17 784
e-mail : info@eeke.gr
http://www.eeke.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: