Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ε.Π.Κ.Κ. : Δ.Τ. - "Προσωρινή Απαλλαγή σε Μητέρα, Άνεργη, Βοηθηματούχο της Πρόνοιας, με Απόφαση Ερηνοδικείου"

Μεγάλη ανακούφιση ήρθε να δώσει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων σε νεαρή, άνεργη μητέρα, τριών ανηλίκων τέκνων, βοηθηματούχο της Πρόνοιας.
Συγκεκριμένα :
Μητέρα άνεργος, διαζευγμένη, με τρία ανήλικα τέκνα υπό την προστασία της, χωρίς περιουσιακά στοιχεία , με μοναδικό εισόδημα για την ίδια και τα παιδιά της, το επίδομα της Πρόνοιας των 200 Ευρώ, χρεωμένη σε καταναλωτικό δάνειο σε μία Τράπεζα, στο ποσό των 30.000 Ευρώ, και φιλοξενούμενη τόσο η ίδια όσο και τα παιδιά της στην οικία των γονιών της, βρήκε την σωτηρία της, αφού μπήκε στο Ν. 3869/2010 "Περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών". Η Τράπεζα απέρριψε την εξωδικαστική πρόταση που είχε υποβάλλει η δανειολήπτρια, με την συνδρομή ου Οικονομοτεχνικού Τμήματος, της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με συνέπεια, να προχωρήσει η καταναλώτρια στην φάση του Δικαστηρίου,και εκεί να ζητήσει να ρυθμίσει το χρέος της, με την συμπαράσταση και την επιμέλεια της δικηγόρου των Χανίων, συνεργάτη της Ένωσης, κ. Ράνιας Μπουρδάκη.
Παρά τις αιτιάσεις και τους ισχυρισμούς της πιστώτριας Τράπεζας ότι η δανειολήπτρια προέβη σε αλόγιστο δανεισμό, με σκοπό να αυξήσει τον ατομικό της πλουτισμού προβλέποντας να θίξει τα συμφέροντα της Τράπεζας, το Ειρηνοδικείο Χανίων, έκρινε, με την τόσο σημαντική και θαρραλέα απόφασή του, ότι η καταναλώτρια βρίσκεται σε προσωρινή αδυναμία αντιμετώπισης και πληρωμής του χρέους της, λόγω της περιγραφόμενης και υποδεικνυόμενης κατάστασης, πήρε την απόφαση να την απαλλάξει "προσωρινά" για ένα εξάμηνο, την δανειολήπτρια, με το σκεπτικό μελλοντικής βελτίωσης της οικονομικής κατάστασής της, (ύπαρξη εργασίας) της δανειολήπτριας και ότι το αίτημα θα επανεξεταστεί, για να παρθεί η οριστική απόφαση απαλλαγής της.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, με την απόφαση αυτή νοιώθει σαφώς δικαιωμένη, καθώς δόθηκε λύση(έστω και προσωρινή) στο οικονομικό βάρος της καταναλώτριας, καθώς η συγκεκριμένη καταναλώτρια, όχι μόνο χρήζει την στήριξη της πολιτείας, με όλες τις κοινωνικές δομές που διαθέτει, αλλά και πρέπει απλόχερα να τις προσφερθούν.
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ. Δ/νση : Πλ.1866 Αρ.2
e-mail : epkxan@gmail.com
Τηλ.-Fax : 2821092666-2821092306

Δεν υπάρχουν σχόλια: