Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : Ελπίδα σε Οικογένεια Ανέργων Δανειοληπτών από το Ηράκλειο η Απόφαση του Ειρηνοδικείου

Ουσιαστική και ελπιδοφόρος είναι η υπ' αριθμ. 617/2011 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου για την οικογένεια ανέργων από το Ηράκλειο.
Συγκεκριμένα :
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για μία δανειολήπτρια άνεργο από το 2009, με σύζυγο άνεργο και με προβλήματα σοβαρά υγείας, με τρία τέκνα, το ένα ενήλικο άνεργο, διαμένοντα στην ίδια οικία, το άλλο μετανάστη λόγω ανεργίας, το τρίτο αποβιώσαντα εντός των τελευταίων ετών, με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο, ένα αυτοκίνητο ΟPEL CORCA, έτος κυκλοφορίας 1990. Κανένα εισόδημα από πουθενά. Προσέφυγε στο Ν. 3869/2010 (για υπερχρεωμένα νοικοκυριά), για την ρύθμιση των οφειλών της. Η καταναλώτρια είχε καταναλωτικά δάνεια σε τρεις Τράπεζες, συνολικού ύψους 57.495,07 Ευρώ και σύμφωνα με το σχέδιο διευθέτησης που είχε υποβάλλει στον εξοδικαστικό συμβιβασμό, με την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, είχε ζητήσει περίοδο χάριτος ενός εξαμήνου και μετά την πάροδο αυτού να καταβάλλει στις πιστώτριες Τράπεζες το ποσό των 200 Ευρώ/μήνα, συνολικά, με το σκεπτικό της εύρεσης εργασίας.
Οι Τράπεζες και εξωδικαστικά απέρριψαν την πρόταση της δανειολήπτριας, προβάλλοντας αιτιάσεις μη νομιμότητας και αοριστίας μάλιστα δε μη από αυτές άσκησε και κύρια παρέμβαση, παρότι ήταν διάδικος. Παρόλα αυτά, το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, απέρριψε τις αιτιάσεις των Τραπεζών και την άσκηση παρέμβασης που ασκήθηκε από την μία Πιστώτρια Τράπεζα, ως μη νόμιμη, πήρε δε την απόφαση να μη ρυθμίσει καμία καταβολή από την δανειολήπτρια, να της δώσει τον ζητούμενο χρόνο στην μεταφέροντας την ημερομηνία ορισμού συζήτησης καταβολών δόσεων για τις 29-5-2012.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης χαιρετίζει αυτή την τόσο σημαντική για την οικογένεια απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, πιστεύοντας στην Οριστική δικαίωση της Οικογένειας, μιας οικογένειας που δεν είναι μόνο φτωχή, αλλά φορτωμένη και με προβλήματα υγείας, αλλά και τραγικής συμφοράς. Πιστεύουμε ότι, όχι μόνο ο Νόμος 3869/2010 προβλέπει ευνοϊκή διαχείριση σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά και εμείς ως κοινωνία οφείλουμε να μετέχουμε και μάλιστα ενεργά και ανθρώπινα.
Την αίτηση της δανειολήπτριας δικαστικά επιμελήθηκε και κατατέθηκε προς το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, από την συνεργάτη της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η κ. Στέλλα Νησιώτη.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ. Δ/νση : Πλ.1866 Αρ.2
e-mail : epkxan@gmail.com
Τηλ.-Fax : 2821092666-2821092306

Δεν υπάρχουν σχόλια: