Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ημερίδα για το Συνεργατισμό από την Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης - Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

Πηγή : http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=149658&categoryid=2
Ημερίδα για το Συνεργατισμό από την Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης
«Θέλω να αγοράζω πιο φθηνά» από τον παραγωγό στον καταναλωτή
Ημερίδα με θέμα «Θέλω να αγοράζω πιο φθηνά» διοργανώνει η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης την ερχομένη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 στο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης, στην οδό Φιλίππου 31. Στόχος της εκδήλωσης είναι να δημιουργήσει συνείδηση προμηθευτικού - καταναλωτικού συνεργατισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με κοινωφελείς δραστηριότητες, για την στήριξη του θεσμού του συνεργατισμού στον τόπο μας. Το 2012 έχει ορισθεί, άλλωστε, από τον ΟΗΕ ως το έτος του συνεργατισμού.
Ο καταναλωτικός συνεργατισμός, αγοράζοντας δηλαδή μαζικά, ρίχνει τις τιμές. Στην Ελλάδα γίνονται τα τελευταία χρόνια προσπάθειες συλλογικής οργάνωσης μικρών παραγωγών, με σκοπό την προώθηση μιας άλλης λογικής στην αγροτική παραγωγή και διακίνηση.
Από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα υπήρχε νομοθετικό κενό στον συγκεκριμένο τομέα στο ελληνικό κράτος, δίχως να έχει εμφανιστεί από τότε μια αξιόπιστη νομοθετική προσπάθεια, που να στηρίζει πιθανές αστικές συνεργατικές μορφές.
Στόχος του συνεργατισμού είναι οι αγρότες να φθάσουν στους καταναλωτές χωρίς μεσάζοντες και «νταβατζήδες» και οι καταναλωτές να προμηθευτούν καλά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα σε τιμές χωριού και χωραφιού.
Για το λόγο αυτό η Ένωση Καταναλωτών θα υποστηρίξει το επόμενο διάστημα εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες με το αντικείμενο αυτό, ενώ πέρα από την εκδήλωση «Θέλω να αγοράζω πιο φθηνά», πρόκειται να πραγματοποιηθεί και ένα σεμινάριο, περισσότερο τεχνικού χαρακτήρα.

EMMANOUIL A. KIOUTSOUKIS
Project Management
Entrepreneurship Consulting,
Rural Entrepreneurship Consulting,
6932302172

Δεν υπάρχουν σχόλια: