Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ - Δ.Τ "Βόμβα", η αναβολή της δίκης, για τους ασφαλισμένους στην Ασπίδα!

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών της Κρήτης(Ε.Π.Κ.ΧΑΝ),εκφράζει την οργή και την απόγνωση των καταναλωτών της Κρήτης, πρώην ασφαλισμένων στην Ασφαλιστική Εταιρεία Ασπίδα Πρόνοια, της οποίας η άδεια ανεκλήθη πριν 645 ημέρες. Σαν βόμβα, έσκασε η είδηση, στους καταναλωτές, ότι, η δίκη ανεβλήθη, η οποία ήταν προγραμματισμένη την Παρασκευή 24/6/2011 κατά του Προέδρου της Ασπίδας Πρόνοιας, Παύλου Ψωμιάδη, για την πλαστή εγγυητική επιστολή ύψους 500 εκατ. ευρώ.
Και το αστείο και ασυγχώρητο του πράγματος είναι ότι, η αναβολή της δίκης, αιτήθηκε από τον Συνήγορο του Υπουργείου των Οικονομικών, με την αιτιολογία ότι, δεν έλαβε κλήση!!! μας δηλώνουν επισήμως και ευθαρσώς ότι δεν ενημερώθηκαν να παραστούν, χωρίς να "κοκκινίζουν"!!! Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ,Ασφαλισμένους, και μη, ότι το Υπουργείο των Οικονομικών, ήταν ένας από τους βασικούς κατήγορους στην δίκη.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ,εκπροσωπώντας χιλιάδες καταναλωτές μέλη της, διαμαρτύρεται, για την κοροϊδία, την ταλαιπωρία, των ασφαλισμένων, που με υπομονή περίμεναν αυτή την δίκη, ,περίμεναν δικαίωση, η οποία δίκη, σε χρόνο μηδέν, πήγε να μετατεθεί στο "άγνωστο", αλλά λόγω της στενής συμμετοχής των συνηγόρων των ασφαλισμένων, "στριμώχτηκε" ο συνήγορος του Υπουργείου των Οικονομικών και η δίκη προσδιορίστηκε εντός εφτά ημερών, ώστε να λάβει γνώση "τάχα" της υπόθεσης.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, οφείλει να συνεχίσει να ζητά, από τους καταναλωτές ψυχραιμία, στην απόγνωση που τους οδήγησε η μεγαλύτερη "Φούσκα" των τελευταίων χρόνων,δέχτηκε λόγω της Παγκόσμιας εικόνας "κακής οικονομικής κατάστασης της Χώρας μας" την "κοροϊδία" των εκπροσώπων της πολιτείας και δεν προχώρησε σε Ευρωπαικές δίκες, αλλά είναι ντροπή
για τους Κυβερνώντες και ιδιαίτερα για τον Υπουργό κ. Γιώργο Σαχινίδη, που γνώριζε και γνωρίζει το θέμα της αδικίας, που έπεσε στις πλάτες 1.000.000 Έλληνων πολιτών, και μέχρι σήμερα αφήνει τους ασφαλισμένους "στο σκοτάδι" δεν προχώρησε σε καμία πρόταση, σε καμία λύση, ούτε καν έδειξε το δέον ενδιαφέρον.
Ακούμε την επιβολή σκληρών οικονομικών μέτρων, από τον νυν Υπουργό Οικονομίας και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ.Βενιζέλο, για τους πολίτες αυτής της Χώρας, για το
μεγαλύτερο ασφαλιστικό σκάνδαλο ,που έπληξε μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας γιατί τόση"μούγκα"; τάχα έχει ενημερωθεί; ο Αντιπρόεδρος, ότι υπάρχει αυτό το κοινωνικό κομμάτι "θαμμένο" από τους πρώην και νυν συναρμόδιους Υπουργούς, πότε θα ανοίξει αυτό το θέμα, ή αναμένουν την "διαγραφή;".
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, καταγγέλλει, διαμαρτύρεται, θρηνεί, πονεί, αλλά δεν θα μείνει στην απάθεια, των Κυβερνώντων, εις βάρος των καταναλωτών, γι' αυτό καλεί τους εκπροσώπους της πολιτείας και ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό της Χώρας, να μη συνεχίζει να κλείνει μάτια,στο μέγα οικονομικό σκάνδαλο που έπληξε την κοινωνία, στο Υπόμνημα που προσωπικά ,του εστάλη από την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ για το " Μέγα θέμα "των πληγέντων ασφαλισμένων, από τις εταιρείες των οποίων οι άδειες ανακλήθηκαν.
Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, το έργο το έχει δει, από μεριάς πολιτείας,που είναι η απάθεια, η αοριστία πράγμα ,που της δίνει ενοχή, για τις κακουργηματικές πράξεις που διατελέσαν οι Ασφαλιστικές Εταιρείες, εις βάρος των πολιτών της΄και καταναλωτών, η διαχειριστική Αρχή Ε.Π.Ε.Ι Α, ήταν υπό την Εποπτεία της, γιατί άραγε δεν έπραττε το καθήκον της, ως είχε υποχρέωση, από την Πολιτεία;
Και γιατί η πολιτεία δεν εφαρμόζει άμεσα τους Νόμους, για τους παρανομούντες; Πάντως η αιτιολογία της μη κλήτευσης ,του Υπουργείου Οικονομικών, σαν κοινωνία μας κάνει "άπιστους Θωμάδες" δεν νοιώθουμε την Προστασία της πολιτείας,όπως όφειλε να πράττει για τους πολίτες της.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/ Μ35
Ταχ.δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
e-mail: epkxan@gmail.com
Τηλ.-Fax : 2821092666-2821092306

Δεν υπάρχουν σχόλια: