Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Σπονδή στην Οδική Ασφάλεια - Λιτόχωρο Πιερίας, 1 Ιουλίου 2011



Το Auto Τρίτη συμμετέχει δυναμικά σε ένα ελληνικό γεγονός. Με κεντρικό μήνυμα «σπονδή στην οδική ασφάλεια» διοργανώνει μια πρωτοποριακή εκδήλωση στη κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011, στις 5 το απόγευμα.
Στα πλαίσια των «Προμηθείων 2011» - τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων - (1 - 3 Ιουλίου) στο Λιτόχωρο, όπου παρευρίσκονται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την επιτροπή διοργάνωσης «Προμήθεια 2011», τον τοπικό Δήμο Δίον Ολύμπου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πιερίας, θα πραγματοποιηθεί πραγματικός απεγκλωβισμός από αυτοκίνητο, επίδειξη ασφαλών τρόπων κατάσβεσης φωτιάς, πρώτες βοήθειες, διανομή πολυσέλιδου περιοδικού για την ασφάλεια στο δρόμο και τα μυστικά της, καθώς και ομιλίες και συζητήσεις για το θέμα αυτό.
Θέματα που περιλαμβάνει η 36σέλιδη έκδοση για την ασφάλεια στο δρόμο και
διανέμεται δωρεάν είναι: Πόσο διαφορετικά επιδρά το αλκοόλ στο αίμα στον άνδρα και τη γυναίκα οδηγό, Οδήγηση με καύσωνα, Οδήγηση σε εθνική οδό, Οικονομική οδήγηση, Παιδί στο αυτοκίνητο, Ζώνες ασφαλείας, Κράνος και οδήγηση με δίκυκλο, Νεκρές οπτικές γωνίες στο αυτοκίνητο, Γιατί ο πιωμένος οδηγός θεωρείται ανασφάλιστος, Σωστό φόρτωμα αποσκευών στο αυτοκίνητο, Η κόπωση στο τιμόνι, Προσοχή στις ισόπεδες σιδηροδρομικές διαβάσεις, Το ασφαλές προσπέρασμα, Σωστή ρύθμιση της θέσης οδήγησης, Οι ξαφνικοί πλάγιοι άνεμοι, Οδήγηση σε επαρχιακό δρόμο, Νυχτερινή οδήγηση, Οδήγηση υπό βροχή, Γιατί όταν τρώμε πρωινό μπορούμε να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα, Σωστή επιλογή ελαστικών στο αυτοκίνητο.
Καθ' όλη τη διάρκεια του 3ημέρου θα διανέμεται αυτό το περιοδικό σε χιλιάδες επισκέπτες. Η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες όπου διανύουμε περισσότερα χιλιόμετρα από κάθε άλλη εποχή του χρόνου και είναι σημαντικό να παραμένουμε προσηλωμένοι όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι.
Μέλημα όλων είναι να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τα θύματα του καλοκαιριού. Για τον λόγο αυτό διοργανώνεται αυτή η προσπάθεια, λόγω του ότι οι επισκέπτες των Προμηθείων είναι χιλιάδες. Ο Δήμος Δίον Ολύμπου, το Πυροσβεστικό Σώμα, η επιτροπή διοργάνωσης «Προμήθεια 2011» το περιοδικό Auto Τρίτη, σε μια σημαντική συνεργασία που έχει στόχο και μόνον την οδική ασφάλεια.
Με το πέρας της «σπονδής στην οδική ασφάλεια» θα ακολουθήσει πομπή και λαμπαδιοδρομία εκατοντάδων νέων της περιοχής, κοπέλες με μουσικά όργανα, ενώ στη συνέχεια στο αμφιθέατρο της πλατείας Λιτοχώρου θα υπάρξουν πολλά αρχαία δρώμενα και η πρώτη ημέρα θα κλείσει με ζωντανές συναυλίες.
Περισσότερα και αναλυτικό πρόγραμμα για την εκδήλωση οδικής ασφάλειας και τα Προμήθεια 2011 στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://promitheia.wordpress.com/2011/05/18/program2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: