Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. - Η Πρώτη Συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής για τη Διοργάνωση του "Αγροτικού Αυγούστου" 2011Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Χανίων, συμμετείχε ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, για τη διοργάνωση του Αγροτικού Αυγούστου και η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, η οποία εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο κ. Ιωάννα Μελάκη και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Παπαλά.
Σημαντικές παρουσίες στην συνάντηση ήταν ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λευτέρης Αμπαδιωτάκης, ο Συνεργάτης του Δημάρχου Στέλιος Ρίγλης καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών του Πρωτογενή Τομέα της Οικονομίας.
Για την Κρήτη ο Αγροτικός Αύγουστος έχει γίνει θεσμός προβολής των Κρητικών Προϊόντων. Σκοπός της νέας Οργανωτικής Επιτροπής είναι να τον ενισχύει με τους στόχους που ξεκίνησε και την εικόνα της παράδοσης και του πολιτισμού της Κρήτης και έξω από αυτήν, για την προώθηση των προιόντων της Κρήτης για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αυτής, αυτό τονίστηκε από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην συνάντηση.
Ο εφετινός Αγροτικός Αύγουστος θεματικά θα είναι αφιερωμένος στο ελαιόλαδο και στην συμβολαιακή γεωργία, όπου στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Χανίων έχει ήδη αναλάβει δράση. Ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Λ. Αμπαδιωτάκης ανέφερε ότι ο Αγροτικός Αύγουστος θα πραγματοποιηθεί στη Δυτική Τάφρο του Ενετικού Λιμένα Χανίων, θα έχει διάρκεια 5 ημερών, από τις 5 έως τις 9 Αυγούστου 2011. Στόχος επίσης είναι ο Αγροτικός Αύγουστος να μεταφερθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Χανίων έχει αποστείλει επιστολή στους Δημάρχους Αθηναίων, κ. Καμίνη και Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη. Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Δήμου, ο Δήμος προωθεί την συμβολαιακή παραγωγή ελαιολάδου ΠΓΕ από γεωργούς και μάλιστα προωθεί και ένα συγκεκριμένο ενιαίο σήμα για το ελαιόλαδο αυτό.
Ευχή και στόχος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ και με την συμμετοχή της για το καλό των πολιτών της Κρήτης, να προωθούνται τέτοιες πρωτοβουλίες και να πετυχαίνουν, να γίνονται παράδειγμα και σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδος να πράττουν το ίδιο.

H Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35
Ταχ.δ/νση:Πλ.1866 Αρ.2
e-mail: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: