Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Ημερίδα για τον Ν.3869/2010 - Αθήνα, Δευτέρα 23 Μαΐου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Dt. 686.18-5-2011

Κοινή ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή του νόμου 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων» οργανώνουν τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 και ώρα 16.00 στο Εφετείο Αθηνών (Κυρ. Λουκάρεως 14) ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτών και η Ένωση Καταναλωτών "Η Ποιότητα της Ζωής" ΕΚΠΟΙΖΩ. Οι ομιλητές, έγκριτοι πανεπιστημιακοί και δικηγόροι, θα αναλύσουν το σκοπό και τις προϋποθέσεις εφαρμογής του νόμου, την ακολουθούμενη διαδικασία ενώπιον των Δικαστηρίων κατά την κατάθεση και εκδίκαση των αιτήσεων αυτών, τη δυνατότητα προστασίας της κύριας κατοικίας του οφειλέτη, όπως επίσης και την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων στο πλαίσιο του νόμου.
Η ημερίδα ανταποκρίνεται στο ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον του νομικού κόσμου για την εφαρμογή του νόμου, ο οποίος εισάγει μία ρηξικέλευθη διαδικασία στο ελληνικό δίκαιο και επιδιώκει να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στους υπερχρεωμένους καταναλωτές, ώστε να καταφέρουν να ενταχθούν πάλι στην κοινωνική και οικονομική ζωή, αφού ρυθμίσουν τις οφειλές τους και απαλλαγούν από σημαντικό μέρος των χρεών τους.
Με την αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για ρύθμιση οφειλών που κατατίθενται καθημερινά στα Ειρηνοδικεία της χώρας, πλείστα είναι τα ζητήματα που ανακύπτουν και τα ερωτήματα που δημιουργούνται. Σκοπός της ημερίδας είναι να τεθούν προς συζήτηση όλα τα θέματα που ήδη αντιμετωπίζονται από τους συμμετέχοντες στις δικαστικές διαδικασίες, τόσο από τους δικηγόρους, όσο και από τους δικαστές, κατά την σύνταξη και υποβολή των αιτήσεων αυτών και στη συνέχεια κατά τη συζήτησή τους στα αρμόδια δικαστήρια.
Αθήνα, 18 Μαΐου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: