Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά

Το «Ευρωπαϊκό Βραβείο για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά» διοργανώνεται από κοινού από 14 Kέντρα Ασφαλούς Διαδικτύου στην Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του Προγράμματος Πλαισίου Safer Internet. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά, πιλοτικά, το 2010-2011. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προωθήσει και να προβάλλει ποιοτικό περιεχόμενο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και το οποίο ήδη υπάρχει online, και να ενθαρρύνει την παραγωγή ποιοτικού online περιεχομένου που στοχεύει να ωφελήσει παιδιά με κάποιο τρόπο (να διδάξει, να πληροφορήσει, να καλλιεργήσει και να διεγείρει την φαντασία, να δημιουργήσει νέες δυνατότητες κ.λπ.). Στην Ελλάδα ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Saferinternet.gr.Οι νικητές του Εθνικού διαγωνισμού θα λάβουν ειδικό έπαθλο από την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η Εθνική βράβευση θα διεξαχθεί την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011, Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, σε κεντρική εκδήλωση στην Αθήνα. Ο νικητής του α’ βραβείου του εθνικού διαγωνισμού θα διαγωνιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Η Πανευρωπαϊκή βράβευση θα λάβει χώρα τον Ιούνιο του 2011 σε εκδήλωση που θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άνοιξη του 2011. Στον ιστοχώρο του Saferinternet.gr θα αναρτηθούν μέσα στις επόμενες ημερες τα αναλυτικά κριτήρια και η φόρμα συμμετοχής του διαγωνισμού. Καταλυτική ημερομηνία για τις υποβολές των Εθνικών συμμετοχών έχει οριστεί η Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Eυρωπαϊκής Επιτροπής. Δήλωση του Ευρωπαίας Επιτρόπου για την Ψηφιακή Ατζέντα, Neelie Kroes, σχετικά με τον Διαγωνισμό : «Τα παιδιά ξεκινούν να πλοηγούνται στους online κόσμους από όλο και μικρότερη ηλικία. Για αυτό το λόγο πρέπει να διασφαλίσουμε ότι πλοηγούνται με αυτοπεποίθηση, βρίσκοντας συναρπαστικό, ασφαλές, εκπαιδευτικό και κατάλληλο για τις ηλικίες τους περιεχόμενο. Με άλλα λόγια, πρέπει να προωθήσουμε ότι καλύτερο έχει να προσφέρει το Διαδίκτυο στη γενιά των "ψηφιακών γηγενών". Κάτω από αυτή την σκοπιά, χαίρομαι ιδιαίτερα που η Δράση Saferinternet.gr επέλεξε να οργανώσει το διαγωνισμό στην Ελλάδα, στα πλαίσια του "Ευρωπαϊκού Βραβείου για Ποιοτικό Online Περιεχόμενο για Παιδιά". Είμαι πεπεισμένη οτι η συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό θα ενθαρρύνει τη δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου, κάνοντας τους εικονικούς κόσμους ακόμα πιο ελκυστικούς για παιδιά και γονείς».

Πηγή (19/10/2010) : http://www.saferinternet.gr/index.php?childobjId=Text670&parentobjId=Category23&objId=Category118

Δεν υπάρχουν σχόλια: