Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Προσωπική 'Αποψη του Μέλους της Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας - Άρχοντα Δημήτρη

Απάντηση στον Βουλευτή Φλώρινας κο Κωνσταντινίδη.
Στην εφημερίδα "Πολίτης" Φλώρινας, Φύλλο 4529 της Τρίτης 2 Νοεμβρίου 2010, διαβάζουμε την ερώτηση – διαμαρτυρία που έκανε ο βουλευτής Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών Υποδομών και Δικτύων, γιατί η Τροχαία της Φλώρινας είναι αυστηρή. Έχω παρακολουθήσει το έργο του και τις επερωτήσεις που κάνει στην Βουλή και έχω σχηματίσει μια αρκετά θετική άποψη και πραγματικά εκτιμώ το γεγονός ότι είναι δραστήριος.
Όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο κος βουλευτής έκανε ένα μεγάλο λάθος και θα εξηγήσω γιατί :
Ο κ. βουλευτής διαμαρτύρεται για την αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες για χρήση κινητού τηλεφώνου. Πιθανόν να μην το γνωρίζει ο κος βουλευτής αυτό, αλλά στατιστικά, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση προκαλεί ισάριθμα ατυχήματα με την μέθη. Κάποιος δηλαδή που μιλάει στο κινητό την ώρα που οδηγάει, είναι το ίδιο επικίνδυνος με κάποιον που οδηγάει μεθυσμένος.
Προσωπικά, απεχθάνομαι την ιδέα κάποιος να πέσει πάνω μου με τον αυτοκίνητό του ή να με βυθίσει στο πένθος μόνο και μόνο γιατί μιλούσε στο κινητό. Φαντάζομαι κι εσείς το ίδιο.
Ο νόμος παραείναι ελαστικός, και η αφαίρεση του διπλώματος για την χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια της οδήγησης θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερης διάρκειας κύριε Βουλευτά.
Εξάλλου, αυτόν τον πάρα πολύ αυστηρό όσον αφορά στα χρηματικά πρόστιμα νόμο, τον ψηφίσατε εσείς προσωπικά μια και είναι έργο του κόμματος σας. Δεν μπορούμε να ζητάμε μη εφαρμογή του νόμου επειδή είναι πολύ αυστηρός. Η μη εφαρμογή του νόμου φταίει που διαλύθηκε η χώρα μας. Το σωστό είναι να ζητήσετε αλλαγή του νόμου και όχι μη εφαρμογή του. Και όσον αφορά στα κινητά, θα ήταν καλό να ζητήσετε να γίνει αυστηρότερη η νομοθεσία. Επαναλαμβάνω, η χρήση κινητού κατά την οδήγηση είναι το ίδιο επικίνδυνη με την μέθη.
Η Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας (Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση) και ο Γενικός Γραμματέας της Στυλιάδης Κων/νος που συνεργάζονται στενά με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας. «Πάνος Μυλωνάς», δηλώνουν ότι ο νομός Φλώρινας είναι στις τελευταίες θέσεις στα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα. Αυτό είναι έργο ΚΥΡΙΩΣ της Τροχαίας, μια και οι δρόμοι είναι άθλιοι οπότε δεν μπορούμε να αποδώσουμε εύσημα σε αυτούς. Το ενάντιο μάλιστα. Σε επόμενο άρθρο μου θα αναφερθώ στην αθλιότητα που έχει διαπραχθεί με τους δρόμους με αφορμή και αιτία το τραγικό δυστύχημα της 8ης Νοεμβρίου έξω από το Αμύνταιο της Φλώρινας.
Αξιότιμε κύριε Κωνσταντινίδη, απεχθάνομαι την ιδέα της πληρωμής κλήσης όπως όλοι μας.
Πρέπει να αποφασίσουμε όμως τι θέλουμε :
Θέλουμε λιγότερες κηδείες ή λιγότερες κλήσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: