Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικών Ταινιών - Βελιγράδι

Ο κόσμος όπως είναι… και όπως δε θα είναι πια

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικών Ταινιών δεν είναι μία πομπώδης διοργάνωση με κόκκινο χαλί και γνωστές προσωπικότητες, αλλά μια εκδήλωση στην οποία το κοινό, με κριτική ματιά, επικεντρώνει την προσοχή του στα αρνητικά πράγματα που συμβαίνουν στη φύση.
Αυτό τόνισε κατά την έναρξη του Green Screen Fest, στο Βελιγράδι, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και διευθυντής της Γιουγκοσλαβικής Κινηματοθήκης, Ράντοσλαβ Ζελένοβιτς.
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έργα ερασιτεχνών για τις ιδέες που περικλείουν και ποιοτικές ταινίες επαγγελματιών δημιουργών, οι οποίες θα μπορούσαν να προβληθούν στο «Discovery Channel» και σε άλλα ανάλογα τηλεοπτικά δίκτυα.
Το «Green Screen Fest» διοργανώνουν για πρώτη χρονιά στη σερβική πρωτεύουσα οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, "Κέντρο για τη Βελτίωση του Φυσικού Περιβάλλοντος" και "Γραφείο Κοινωνικών Μελετών".
Στη διάρκειά του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών οικολογικής θεματολογίας, που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Σάβα», στο Βελιγράδι, θα προβληθούν συνολικά 50 ταινίες μικρού μήκους και ερασιτεχνικές δημιουργίες και στο ειδικό πρόγραμμα, με θέμα «Κλίμα, κουλτούρα, αλλαγές», θα παρουσιαστούν 11 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες.
Ο επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος του Δήμου Βελιγραδίου, Γκόραν Τρίβαν, τόνισε ότι το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Οικολογικών Ταινιών δεν παρουσιάζει ένα φανταστικό κόσμο, αλλά τον κόσμο, όπως ακριβώς είναι και όπως δε θα είναι πια και πρόσθεσε ότι θα ήθελε να υπάρχουν περισσότερες ταινίες με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο γνωστός Σέρβος κολυμβητής, Μίλοραντ Τσάβιτς, ο οποίος έχει αναλάβει την προώθηση του Φεστιβάλ, ανέφερε ότι ενδιαφέρεται για την «πράσινη επανάσταση» και εξέφρασε την ελπίδα ότι η διοργάνωση θα έχει θετική επίδραση και θα αφυπνίσει τη συνείδηση των πολιτών στο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Πηγή : http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/75425/diethnes-festival-oikologikon-tainion/

Δεν υπάρχουν σχόλια: