Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Ε.Π.Κ. Κρήτης: "Μήνυμα για την Ειρήνη στέλνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ζητώντας να σταματήσουν οι εχθροπραξίες"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-3-2022

Μήνυμα για την Ειρήνη, στέλνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ζητώντας να σταματήσουν οι εχθροπραξίες άμεσα, να παύσει ο πόλεμος, μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας.

Το μήνυμα, έχει το παρακάτω κείμενο:

«Τα πρόσφατα δυσάρεστα και θλιβερά γεγονότα που συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Ουκρανία, σε μια γειτονική Χώρα που ζούσαν και εργάζονταν χιλιάδες Έλληνες πολίτες, δεν μας αφήνουν αδιάφορους, καθώς ιστορικά γνωρίζουμε, την οπισθοδρόμηση που φέρνουν σε όλα τα πεδία, τους εμπλεκόμενους λαούς.

Σε κάθε πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές, μόνο χαμένοι, διότι και μια ανθρώπινη ζωή να χαθεί, είναι τρομερή απώλεια, ας αφήσουμε την υπόλοιπη καταστροφή, σε πανίδα, χλωρίδα και πολιτισμικά στοιχεία της κάθε πληττόμενης από τον πόλεμο περιοχής.

Εδώ πρόκειται φυσικά, για εισβολή σε ένα κυρίαρχο κράτος, από ξένη δύναμη και η οποία αφήνει πίσω της δυστυχία και καταστροφή, ουσίας τον ίδιο τον θάνατο δε μπορεί να αφήσει ασυγκίνητη την κοινωνία μας, την κοινωνία της Κρήτης και προπάντων εμάς τη συλλογικότητα μας, που η ύπαρξη μας, σκοπό και στόχο έχει την προστασία του ανθρώπου σε ένα ειρηνικό και δίκαιο περιβάλλον και λέμε ότι εμείς δεν το βλέπουμε από καμία οπτική γωνία, γεωπολιτική το όλο θέμα αλλά καθαρά ανθρωπιστική.

Θεωρούμε ότι στον αιώνα μας, είναι αδιανόητο να λύνονται οι οποιεσδήποτε διαφορές των λαών, δια των όπλων και δια της επιβολής του νόμου του ισχυρού, απέναντι στον αδύναμο και ιδιαίτερα ως επί το πλείστον από Ομόθρησκα Έθνη, όπως στην δεδομένη περίσταση.

Προφανώς, η Ουκρανία, δεν είναι το μόνο παράδειγμα που έχει συμβεί σε όλον τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή όμως είναι στη γειτονιά μας, όπως και με Συρία, Αφγανιστάν και Γιουγκοσλαβία.

Τώρα λοιπόν, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, υψώνει την φωνή της, υπέρ της ειρήνης, χωρίς να μας χωρίζει οποιαδήποτε πολιτική, ιδεολογική, κοινωνική, κομματική διαφοροποίηση.

Αλλά, ως άνθρωποι της κοινωνίας, διαμαρτυρόμαστε, ως άνθρωποι διαλαλούμε, ως άνθρωποι στηρίζουμε το Δίκαιο, ως άνθρωποι αρνούμαστε κάθε επίθεση και καταστροφή σε περιβαλλοντολογικό, πολιτιστικό υλικό αλλά και ανθρώπινης ύπαρξης επειδή κάποια άρρωστα μυαλά το αποφάσισαν.

Θέλουμε ειρήνη, στον κόσμο, Ειρήνη στους λαούς της γης, πρόοδο στα επιτεύγματα της επιστήμης, συνεργασία και ανάπτυξη. Υπάρχουν σύγχρονοι τρόποι, να λύνονται οι οποίες διαφορές, χωρίς να σκορπούν καταστροφή, πόνο και δυστυχία».

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35

Ταχ. Δ/νση: Πλ.1866 Αρ.2
Email:
epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ: 2821092666 - 2821092306

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: