Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "e-shop, μέσα στην κρίση του Κορονωιoύ, έπαιρναν χρήματα, αλλά δεν παρέδιδαν τα προϊόντα"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8-5-2020
Αρκετές είναι οι καταγγελίες από αγανακτισμένους καταναλωτές, στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, για ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop), καθώς βίωσαν την απάτη, χάνοντας τα χρήματα τους, μέσω κορονωϊού.
Συγκεκριμένα: Τα καταστήματα e-shop, διέθεταν προς πώληση σε προνομιακές τιμές, σε σχέση με τις γνωστές τιμές του εμπορίου, τάχα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας (κινητά τηλέφωνα, λαπ τοπ, τάμπλετ κ.ά. και οι καταναλωτές, κλεισμένοι στο σπίτι τους, λόγω επιβολής μέτρων κορονωϊού, παρήγγειλαν διάφορα καταναλωτικά είδη, τα οποία προπλήρωσαν δεδομένου ότι, τα συγκεκριμένα e-shop, δεν δέχονταν πληρωμή με αντικαταβολή. Τα προϊόντα ουδέποτε παραδόθηκαν, ούτε τα χρήματα επιστράφηκαν.
Επειδή, οι ενέργειες αυτές, επισύρουν διοικητικές και ποινικές ποινές, θα πρέπει να καταγγέλλονται  ώστε οι καιροσκοπούν τες και οι παραπλανούντες να τιμωρούνται.
Επειδή ζούμε σε περίοδο κορονωϊού και επειδή πολλοί καταναλωτές κάνουν χρήση σε κάποιες περιπτώσεις τα e-shop, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί όταν πραγματοποιούν αγορές μέσω διαδικτύου
Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τους καταναλωτές, που έπεσαν θύματα τέτοιων πρακτικών, να επικοινωνούν μαζί της στο e-mail: epkxan@gmail.com η στο 1520 Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ. Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email:
epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ: 2821092666-2821092306

Δεν υπάρχουν σχόλια: