Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2019

Ε.Π.Κ.Κ.: Οι ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΦΥΛΑΝΕ "ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ"ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ - Γράφει η Ιωάννα Μελάκη
Οι ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΦΥΛΑΝΕ "ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ"
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πλέον.Για χάριν της καρέκλας , "πρόδωσαν" ιστορία και πούλησαν τον Ελληνικό Λαό και εννοώ τον συνεταιρισμό του Κράτους με ντόπια και ξένα συμφέροντα.Μιλάμε ότι φέραμε ένα νόμο κόσμημα (ν.Κατσέλη) για την υποστήριξη του πολίτη που η ίδιοι ώθησαν στην υπερχρέωση και τώρα τον καταργούν, σαν να θέλουν να εξαφανίσουν τον ΄Ελληνα!!!
Αδέλφια, δεν νοιάζονται για μας καθημερινά το αποδεικνύουν με τις πράξεις τους, μην ακούτε τα "παραμύθια" τους, αφού δώσανε τελεσίγραφο ότι καταργούν το άρθρο 9 του ν.3869/2010 (προστασία πρώτης κατοικίας).
Η ΄Άνωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ζήτησε την παράταση του άρθρου 9 του ν.3869/2010 για ένα έτος ακόμα, ώστε να γίνουνε οι απαραίτητες συζητήσεις από τα εμπλεκόμενα μέρη(καταναλωτές, τράπεζες, Κυβέρνηση) Δεν μας άκουσαν , δεν μπήκαν ούτε καν στον κόπο, να μας ζητήσουν τις απόψεις μας.Αν και είμαστε επίσημοι Εθνικοί φορείς, συμμετέχουμε στα περισσότερα θεσμοθετημένα όργανα της αγοράς , της οικονομίας και του περιβάλλοντος Ακούμε ότι "μαγειρεύουν" διάφορα μοντέλα , γιατί λέει οι αποφάσεις των Δικαστηρίων δεν στηρίζουν μονομερώς τις τράπεζες.Και ότι αναρμοδίως διαπιστώνουν την ένταξη πολλών δανειοληπτών χαρακτηρίζοντας τους "μπαταξήδες"
Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, μία Δημοκρατία ,θα πρέπει να στηρίζεται στο Σύνταγμά της και στην Δικαιοσύνη.Δεν είναι Δημοκρατία , τα θυσιάζουμε όλα , για να παραμείνουμε στην καρέκλα.
Μαθαίνουμε ότι η Κυβέρνηση, μιλάει με τραπεζίτες και με θεσμούς, βιάζεται να μας φέρει ΥΠΟΚΑΤΆΣΤΑΤΟ προστασίας της Πρώτης κατοικίας, που φυσικά θα είναι " το φιρμάνι" να παραδώσουμε τα σπίτια μας...........Γιατί την διαχείριση του χρέους των πολιτών , το αφήνει στις τράπεζες και στα υποκατάστατα αυτών, να λύνουν και να δένουν...
Ως άνθρωπος της κοινωνίας, υπογραμμίζω ότι η Κυβέρνηση οφείλει να πράξει ΣΉΜΕΡΑ τα παρακάτω:
1) Επειδή το υποκατάστατο του ν. Κατσέλη, όπως συζητείται δημοσιογραφικά, δεν προσφέρει τίποτα στον υπερχρεωμένο, αλλά αντίθετα τον βγάζει από τα "νερά" του η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει νέα ΠΑΡΆΤΑΣΗ στο ν.Κατσέλη, για να εξεταστεί από παντού το νέο υποκατάστατο του.
Σημαντικά σημεία π.Χ επιτόκιο, δεν κουβεντιάστηκε , haircut κ.α
2) Να μπορεί ο δανειολήπτης να κάνει εξωδικαστική πρόταση, είτε από τον Συνήγορο του Καταναλωτή, είτε από Πιστοποιημένη Εθνική ΄Ένωση Καταναλωτών.
3) Να υπάρξει ένας Ανεξάρτητος Φορέας,που θα αναλάβει όλα τα δάνεια (τ.Ιταλικού μοντέλου) για να μπορέσει ανάλογα με την εισοδηματική και περιουσιακή κατάσταση εκάστου οφειλέτη να λυθεί το θέμα της υπερχρέωσης
Τέλος, είναι αδύνατο να λυθεί , ένα τόσο σημαντικό θέμα, σε μια μεταμνημονιακή εποχή, χωρίς την ενεργό συμμετοχή του ίδιου του οφειλέτη -δανειολήπτη, και των οργάνων που τον εκπροσωπούν

Ιωάννα Μελάκη
Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση: Πλ.1866  Αρ.2
Email:
epkxan@gmail.com                                                       
Τηλ-Φαξ: 2821092666-2821092306


1 σχόλιο:

Derek Douglas είπε...

γεια σας


Ψάχνετε για ένα επείγον δάνειο; Έχω καλά νέα για εσάς! Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από $ 1000 έως $ 50 εκατομμύρια με επιτόκιο 2% ετησίως.
Προσφέρουμε δάνεια για επιχειρηματική ανάπτυξη, προσωπικά δάνεια, δάνεια αυτοκινήτων κλπ,

Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί.

  Εάν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση:

Email: easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +17042282247


Χαιρετισμοί
Ντέρεκ Ντάγκλας
Email: easyloanfirm2020@gmail.com
WhatsApp: +17042282247