Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ε.Π.Κ.Κρήτης : "Σωτήρια απόφαση για πάμφτωχο ζευγάρι στα Χανιά"

ΔΕΛΤΊΟ ΤΎΠΟΥ 31-03-2017
Χαρά και ανακούφιση, έφερε η υπ.αρ 217/2017 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, σε ζευγάρι δανειοληπτών, όπου βάσει αυτής , το δικαστήριο ," κούρεψε " το χρέος του, κατά 90%.
Αναλυτικά επί της ανακοίνωσης:
Το Δικαστήριο των Χανίων, δικαίωσε τον χρεωμένο σύζυγο, ο οποίος ξέφυγε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, από την πίεση  της μοναδικής πιστώτριας Τράπεζας, η οποία στο Δικαστήριο  προσπάθησε να προβάλει ,ως μη νόμιμη την αίτηση του δανειολήπτη ,ζητώντας την απόρριψή της, από το Δικαστήριο "περί δόλιας προέλευσης" του αιτούντος σε αδυναμία πληρωμής.Επί της απόφασης:  Ο εν λόγω καταναλωτής, είναι ηλικίας 51 ετών, έγγαμος , χωρίς παιδιά  ,οικοδόμος στο επάγγελμα. Η οφειλή του  δανειολήπτη , ανερχόταν συνολικά, στο ποσό των 26.313  ευρώ, σε μία και μοναδική Τράπεζα.
Περιουσιακά στοιχεία ,δεν διαθέτει ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και η σύζυγος του. Διαμένουν σε ενοικιαζόμενη  κατοικία, περιστασιακά εργάζεται ο ίδιος ,σε οικοδομικές εργασίες και η σύζυγός του εποχιακά, σε επισιτιστικό επάγγελμα.
 Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας ο δανειολήπτης τυγχάνει να είναι μέλος της, χειρίστηκε το θέμα τόσο στην εξωδικαστική διαδικασία, καταθέτοντας αίτηση με σχέδιο στην ίδια την Τράπεζα, αιτώντας να γίνει αποδεχτό,  σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα του  δανειολήπτη , σχέδιο που από την Τράπεζα, δεν έγινε δεκτό.
Στη συνέχεια, η Ένωση, αφού βεβαίωσε την αποτυχία επίτευξης της εξωδικαστικής διαδικασίας, ο δανειολήπτης ακολουθώντας τη συμβουλευτική της , αλλά και τη νομική, στήριξη συνεργαζόμενου μ αυτήν δικηγόρου των Χανίων, κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, ως επόμενο νομοθετημένο βήμα ,του ν. 3869/2010, του γνωστού ως ν. Κατσέλη.

Επί των παραπάνω αναφερομένων, το Ειρηνοδικείο Χανίων , αποφάσισε να ρυθμίσει τα χρέη του δανειολήπτη, με σκοπό την απαλλαγή του  κατά 90% , αφού τηρηθούν οι όροι της ρύθμισης, Ειδικότερα με την υπ’ αριθμ.2017 / 2017, απόφαση το Ειρηνοδικείο Χανίων, αποφάσισε:
• Ρυθμίζει τα χρέη του δανειολήπτη,  με μηνιαίες καταβολές, επί μια τριετία, ποσού 54 ευρώ.
Σε σύνολο θα καταβάλει 54Χ 36 =1.944 ΕΥΡΏ
• "Κούρεμα" του χρέους  (υπόλοιπα των απαιτήσεων), κατά 90%,που δεν καλύφθηκαν από τις  ποιο πάνω ρυθμίσεις  ποσού 23.181,40 ευρώ.
Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ,"θεωρείται άλλη μια επιτυχής ρύθμιση χρέους με δικαστική απόφαση, κάνοντας χρήση των διατάξεων του ν. Κατσέλη, ακόμα θεωρείται άλλη μια ανάσα, άλλη μια ελπίδα, για τον  δοκιμαζόμενο από την κρίση καταναλωτή"

Για ενημέρωση, καθοδήγηση και ένταξη στο ισχύον νομικό πλαίσιο, ο κάθε οφειλέτης μπορεί να απευθύνεται στα Γραφεία της Ένωσης, καθημερινά και στα τηλ/281092306, 262109266 και 2842020140
 
Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: