Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΚΕΠΚΑ Νάουσας - Ημαθίας - ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

Η 15η Μαρτίου είναι Ημέρα του Καταναλωτή. Το ΚΕΠΚΑ Νάουσας επέλεξε το μήνα Μάρτιο για την ενημέρωση των μαθητών των Γυμνασίων και Λυκείων της Νάουσας. Θεωρούμε ότι ο σωστός καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής και  η διαπαιδαγώγηση στην Αγωγή του Καταναλωτή πρέπει να αρχίσει από την παιδική ηλικία, για να μπορέσει ο ενήλικας να συμπεριφέρεται και να είναι σωστός καταναλωτής. Έτσι, ξεκινήσαμε να ενημερώνουμε τα παιδιά των Γυμνασίων και Λυκείων. Αρχίσαμε από τα σχολεία της πόλης της  Νάουσας και θα συνεχίσουμε στην περιφέρεια Νάουσας, τη Βέροια και την Αλεξάνδρεια.



Στις ομιλίες αναφέρθηκαν τα Δικαιώματα και οι Υποχρεώσεις των καταναλωτών και το ρόλο που παίζουν οι καταναλωτές στην κοινωνία και την οικονομία και είχε σκοπό να αφυπνίσει και να μυήσει τους μαθητές -  οι οποίοι θα μεταφέρουν την εμπειρία τους στην οικογένεια τους  -  ώστε να γίνουν συνειδητοί , ενημερωμένοι και υπεύθυνοι καταναλωτές.
Τονίστηκε η διαφορά στον τρόπο κατανάλωσης των προϊόντων και έγιναν συγκρίσεις αυτών  από το χθες και το σήμερα. Επισημάνθηκαν οι αλλαγές στον τρόπο διατροφής του σημερινού ανθρώπου. Η τεχνολογία είναι παράγοντας καθοριστικός και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή συμπεριφοράς στην  αγορά και στις συναλλαγές μας..
Οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουμε πολύ τα προϊόντα που αγοράζουμε και τις υπηρεσίες που δεχόμαστε. Από την άλλη θα πρέπει να χρησιμοποιούμε αγαθά και υπηρεσίες φιλικές προς το περιβάλλον και να μη σπαταλούμε φυσικούς πόρους για έχουμε αειφόρο κατανάλωση.
Τέλος δεν ξεχνούμε να απευθυνόμαστε στο ΚΕ.Π.ΚΑ. αν θέλουμε να ενημερωθούμε, αν κάτι στραβό έπεσε στην αντίληψή μας κατά την αγορά ενός προϊόντος είτε κατά τη συναλλαγή μας με οποιαδήποτε υπηρεσία. αφού η συλλογική δράση , ο εθελοντισμός και η κινηματική λογική φέρνουν αποτέλεσμα.       
Το πρόγραμμα των ομιλιών ήταν το ακόλουθο:
Στις 12 και 13 Μαρτίου 2015 ενημερώθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου.
Στις 18 Μαρτίου 2015 ενημερώθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του 2ου  Γενικού Λυκείου.
Στις 19 Μαρτίου 2015 ενημερώθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του 2ου Γυμνασίου.
Στις 30 Μαρτίου 2015 ενημερώθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου.
Στις 1 Απριλίου 2015 ενημερώθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ τάξης του 3ου Γυμνασίου.


Σε όλες  τις ομιλίες την παρουσίαση έκανε  η Πρόεδρος του ΚΕ.Π.ΚΑ. Σταυρούλα Μολύβα, ενώ ήταν παρόντες ο Γ. Γραμματέας του ΚΕ.Π.ΚΑ. Δημήτρης Βογιατζής και ο  Ταμίας του ΚΕ.Π.ΚΑ. Ανέστης Παπάζογλου.  

                                                                          Για το Δ.Σ.
   Η Πρόεδρος                                                                                          Ο Γ. Γραμματέας

Σταυρούλα Μολύβα                                                                               Δημήτριος Βογιατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια: