Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Επιστολή της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας στον Υπουργό Οικονομικών

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών με την οποία αιτείται την κατάργηση των διατάξεων για τη φορολόγηση των παροχών σε είδος προς το έμμισθο προσωπικό, καθώς και εκείνων που ορίζουν χρονικά την έναρξη εφαρμογής τους από 1.1.2015 (άρθ.60, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει).
Ακολουθεί η επιστολή
 
Προς
τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Γ. Στουρνάρα

Κοινοποίηση:
Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή
κ. Γ. Στεργίου


Θέμα: Η φορολόγηση των παροχών σε είδος επιφέρει μείωση του καταναλωτικού εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες

Κύριε Υπουργέ,
Διαμαρτυρόμαστε για τη βάναυση μείωση του καταναλωτικού εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες που επιφέρει η θεσπισθείσα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Ν.4172/2013) φορολόγηση των παροχών σε είδος που τυχόν καταβάλλουν οι εργοδότες στους μισθωτούς στο πλαίσιο της άσκησης των εργασιακών καθηκόντων τους εντός και εκτός των φορέων απασχόλησής τους.
Η διάταξη αυτή προκαλεί καθαρή βλάβη στο διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών, καθότι η όποια πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση προκύπτει, δεν καλύπτεται από το εισόδημα που αποτελεί και τη φορολογούμενη ύλη (αφού πρόκειται περί παροχών σε είδος) αλλά από τα λοιπά και εν προκειμένω μη τεκμαρτά εισοδήματα των μισθωτών.
Επισημαίνουμε, επίσης, ότι με την απόφαση 29/2014 του Συμβουλίου της Επικρατείας, η εν λόγω διάταξη του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος κρίθηκε αντισυνταγματική.
Κατόπιν των ανωτέρω, σας καλούμε να προβείτε αμέσως στην νομοθετική διευθέτηση του όλου ζητήματος, με την κατάργηση των διατάξεων για τη φορολόγηση των παροχών σε είδος προς το έμμισθο προσωπικό, καθώς και εκείνων που ορίζουν χρονικά την έναρξη εφαρμογής τους από 1.1.2015 (άρθ.60, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει).

Με τιμή,
 Η Πρόεδρος                                               Η Γενική Γραμματέας
Ιωάννα Καρανδινάκη          
Λεμονιά Σταματοπούλου

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας
Ιουλιανού 28, 104 33 Αθήνα
Τηλ. 210 88 17 730
Φαξ 210 88 17 784
E-mail info@eeke.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: