To Εργαστήριο
Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα
Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών διοργανώνουν Ημερίδα
στα πλαίσια της Ημέρας Χημείας με θέμα:
«Τα Trans Λιπαρά Οξέα στη Διατροφή
μας»
που θα τελεστεί την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014 και ώρα 6μ.μ., στην
κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής κ.
Αντώνιος Καφάτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και θα τον
πλαισιώσουν Μεταπτυχιακοί φοιτητές του Εργαστηρίου Χημείας και Τεχνολογίας
Τροφίμων. Εκπρόσωποι από το Γενικό Χημείο του Κράτους, τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου
Τροφίμων, το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτή θα συμμετέχουν στη συζήτηση που θα
ακολουθήσει.
Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση του διδακτικού προσωπικού (και μέσω
αυτού των γονέων και μαθητών) για τα trans λιπαρά,
σχετικά με
- τον τρόπο που σχηματίζονται,
- τις ποσότητες που καταναλώνονται στην Ελλάδα και τον κόσμο,
- τις επιπτώσεις της κατανάλωσης των trans λιπαρών στην διατροφή μας,
- και τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται για την αποφυγή των trans-λιπαρών οξέων στα τρόφιμα.
Οι σύγχρονες μελέτες έχουν κατατάξει τα trans-λιπαρά σε ένα από τα πλέον
επικίνδυνα συστατικά που προσλαμβάνει ο οργανισμός από τα τρόφιμα. Οι σύγχρονες
διατροφικές συνήθειες επιτάσσουν την μέγιστη προσοχή όλων των εμπλεκομένων
προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες στο μέλλον και ο ρόλος των
διδασκόντων σε αυτή την προσπάθεια είναι θεμελιώδης.
Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας προκειμένου να δηλώσετε
την συμμετοχή σας.
Ο
Πρόεδρος Ο Γεν.
Γραμματέας
Ι. Βαφειάδης Βασ. Κουλός
Ι. Βαφειάδης Βασ. Κουλός
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου