Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟ 5-7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο διεθνές συνέδριο με θέμα «Καινοτόμες Πρακτικές Βιοτουρισμού στις Πρέσπες - Νέες Διαστάσεις Ανάπτυξης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο της Πύλης στην Πρέσπα, στις 5-7 Οκτωβρίου 2013.
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου στα εγκαίνια της έκθεσης της Συλλογής Παναγιώτη Κολιομιχάλη και έναρξη του συνεδρίου και δεξίωση και την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου στις εργασίες του συνεδρίου. Η έκθεση θα παραμείνει μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.
 

Το διεθνές συνέδριο θα λάβει χώρα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου διασυνοριακής συνεργασίας με τίτλο «Καινοτόμες Πρακτικές στον Βιοτουρισμό», όπως αυτό εντάχθηκε στο διακρατικό πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας «Ελλάδα – Aλβανία IPA 2007-2013».

Το έργο έχει ως στόχο την προώθηση διεθνώς ενός κοινού ανταγωνιστικού τουριστικού προϊόντος που περιλαμβάνει τα πανέμορφα τοπία και την ανεκτίμητη φυσική και πολιτισμική κληρονομιά που μοιράζονται οι δύο περιοχές της Πρέσπας και της Κορυτσάς.

Παράλληλα στο χώρο θα εκθέσουν τα έργα τους οι Πρεσπιώτες καλλιτέχνες Ντάνα Παρασκευοπούλου και Παναγιώτης Στεργίου και συμμετέχει ο Σύλλογος Απανταχού Πρεσπιωτών και ο Συνεταιρισμός Φασολοπαραγωγών Πελεκάνος.

Προσβλέπω με μεγάλη εκτίμηση στην παρουσία σας στην εκδήλωση.

Ευχαριστούμε τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών για την παραχώρηση του θεματικού κέντρου, τον Δήμο Πρεσπών για τη συνεχή υποστήριξή του και τον Φάνη Μαυρουδή για την επιλογή της μουσικής. 

Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών
Λαιμός, 53077 Πρέσπες
τηλ/φαξ 23850-51332
info@ctp.gr, www.ctp.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: