Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - Νέο Χαράτσι με την ΑΡΙΑΔΝΗ



ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Νέο χαράτσι με την ΑΡΙΑΔΝΗ
Την ώρα που οι πολίτες αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, το Υπουργείο Εργασίας κάνει δωράκια σε προνομιούχες επαγγελματικές ομάδες. Προχωρά στη θεσμοθέτηση μίας διαδικασίας, το σχέδιο Αριάδνη, για την πάταξη υποτίθεται της απάτης των παράνομων συντάξεων. Ουσιαστικά η διαδικασία αυτή παρακάμπτει τα ληξιαρχεία, πριμοδοτώντας τους συμβολαιογράφους και επιβαρύνοντας τους καταναλωτές με ένα επιπλέον χαράτσι.
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία ακόμη αναχρονιστική και γραφειοκρατική διαδικασία - δώρο σε ένα (ακόμα κλειστό) επάγγελμα, τους συμβολαιογράφους που θα πιστοποιούν την έκδοση άδειας γάμου, διαζυγίου ή ταφής με κόστος για τον πολίτη 50 ευρώ!
Η καταγραφή και ενημέρωση των μεταβολών της οικογενειακής κατάστασης των πολιτών είναι υποχρέωση της Πολιτείας και συγκεκριμένα των Ληξιαρχείων.   Το έργο των δημοτολογίων και ληξιαρχείων έχει μηχανοργανωθεί και μπορεί με βάσει τον Νόμο 3996/2011, άρθρο  81, να προβλεφθεί η υποχρέωση όλων των ληξιαρχείων της χώρας να αποστέλλουν αμέσως, με ένα απλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα ασφαλιστικά ταμεία όλες τις ληξιαρχικές πράξεις που εκδίδουν.
Επίσης, και πάλι, με την ισχύουσα νομοθεσία τα ληξιαρχεία είναι υποχρεωμένα να αποστέλλουν σε μηνιαία βάση στην ΕΛΣΤΑΤ όλες τις μεταβολές που αφορούν γεννήσεις, γάμους, θανάτους κ.λπ., σε ήδη υπάρχουσα και λειτουργούσα ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στοιχεία τα οποία, από ότι προκύπτει, δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι τώρα!
Εναλλακτικά η δήλωση της κάθε μεταβολής μπορεί να είναι υπόθεση μερικών λεπτών στα ΚΕΠ που έχουν σύνδεση με όλες τις υπηρεσίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα ΚΕΠ έτσι κι αλλιώς πρέπει να ενισχυθούν από πλεονάζον προσωπικό άλλων υπηρεσιών για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το πρόβλημα των συντάξεων που χορηγούνται παράνομα δεν λύνεται με νέες οικονομικές επιβαρύνσεις και ταλαιπωρία των πολιτών άλλα με την οργάνωση και την αξιοποίηση δομών που ήδη πληρώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: