Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΕΚΠΟΙΖΩ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΕΚ

Dt.721-18.7.2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Εκβιάζουν τους δανειολήπτες οι τράπεζες ότι μόνο με διακοπή της επιδότησης από τον ΟΕΚ θα ρυθμίσουν τα στεγαστικά τους δάνεια
Δεκάδες καταγγελίες έχει λάβει η ΕΚΠΟΙΖΩ σχετικά με τον εκβιασμό των τραπεζών ότι θα ρυθμίσουν τα επιδοτούμενα από τον ΟΕΚ στεγαστικά δάνεια μόνο με νέα σύμβαση, η οποία δε θα προβλέπει επιδότηση.
Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 2575/2012, ο Οργανισμός δεν παρεμβάλλεται στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και θα εξακολουθήσει να καταβάλλει την επιδότηση του επιτοκίου, με βάση τους προβλεπόμενους όρους στην αρχική σύμβαση, σύμφωνα με τους οποίους η επιδότηση από πλευράς του Οργανισμού δεν θα υπερβαίνει τα εννέα (9) πρώτα χρόνια του συνολικού χρόνου αποπληρωμής του δανείου.
Οι τράπεζες εκμεταλλεύονται γεγονός ότι η απόφαση αυτή αντί να καθιστά υποχρεωτική τη διατήρηση της επιδότησης, απλώς την προβλέπει σε συνδυασμό με ενδεχόμενη ρύθμιση και πιέζουν τους δανειολήπτες να υπογράψουν νέες συμβάσεις, χωρίς επιδότηση.
Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί την κυβέρνηση να καταστήσει με νόμο υποχρεωτική τη διατήρηση της επιδότησης του ΟΕΚ σε όλα τα δάνεια που τυγχάνουν επαναδιαπραγμάτευσης για καλύτερους όρους αποπληρωμής.
Αθήνα, 18 Ιουλίου 2012
Για περισσότερες πληροφορίες :
Aθήνα : τηλ. 210330.44.44, e-mail : info@ekpizo.gr
Θεσσαλονίκη : τηλ.2310257776, e-mail : ekpizothess@ekpizo.gr
Πάτρα : τηλ. 2610 222626, e-mail : ekpizopatras@ekpizo.gr
Ιστοσελίδα : http://www.ekpizo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: