Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΚΠΟΙΖΩ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ 10η ΓΙΟΡΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 17-9-11 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΑΓ. ΠΑΥΛΟΥ - ΘΗΣΕΙΟ

Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού - http://www.simetexo.gr
- Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά! -
10η ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ
Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011 - Πεζόδρομος Αποστόλου Παύλου, Θησείο - 10.00 – 22.00
«Όλος ο κόσμος μια αγκαλιά!»
Με το μήνυμα αυτό, 50 εθελοντικοί οργανισμοί με τους εκατοντάδες εθελοντές τους μας προσκαλούν για 10η συνεχή χρονιά σε μια ανοιχτή γιορτή για τον Εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά, το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, από τις 10.00 π.μ. έως τις 10.00 μ.μ., στον πεζόδρομο Αποστόλου Παύλου στο Θησείο. Οι ιδέες του Εθελοντισμού και της Αλληλεγγύης αποδεικνύονται, πλέον, ως απαραίτητο στοιχείο για µία κοινωνία ζωντανή, υγιή και εξελισσόμενη.
Η Γιορτή Εθελοντισμού είναι ανοιχτή προς όλους! Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο των εθελοντικών οργανισμών, σε ανοιχτή έκθεση ενημερωτικού υλικού στον πεζόδρομο του Θησείου, που ξεκινά έξω από τον σταθμό του τρένου.
Θέατρο δρόμου, μουσικά & χορευτικά δρώμενα, δια δραστικά παιχνίδια & mp3 experiment –event, θα γεμίσουν με ρυθμό και ενέργεια τη Γιορτή του Εθελοντισμού.
Επίσης, από 10.00 - 16.00 θα βρίσκεται η «Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για HIV» της PRAKSIS στη Γιορτή, όπου και θα ενημερώνουμε για τον HIV, καθώς και για το γρήγορο τεστ.
Τέλος, θα κλείσουμε με συναυλίες από τα «Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων» και από το συγκρότημα ΤΡΙΦΩΝΟ (φιλική συμμετοχή).
Τη διοργάνωση της γιορτής έχουν αναλάβει οι οργανισμοί «Μέριμνα Ζωής Μ.Κ.Ο», «Νέα Ακρόπολη», PRAKSIS, AIESEC, AEGEE Αθήνα, AEGEE – Πειραιάς, Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ΕΔΡΑ, Ευρωπαϊκή Έκφραση, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ALMA», υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Δήμου Αθηναίων.
Φορείς όπως: UNICEF, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Φλόγα, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κέντρο Ζωής, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Αγκαλιάζω, ΜΚΟ ΔΡΩ, «Μείνε Δυνατός», Ένωση «Μαζί για το Παιδί», Χ.Ε.Ν Χριστιανική Ένωση Νεανίδων, είναι μόνο μερικοί από τους τοπικούς και διεθνείς συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: