Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΓΓ Εμπορίου / Δημόσια Διαβούλευση επί των Υφιστάμενων Αγορανομικών Διατάξεων

Δελτίου Τύπου - Απλοποιούμε την Αγορανομική Νομοθεσία
Σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα έως τις 7 Σεπτεμβρίου ο Αγορανομικός Κώδικας
Στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός πιο φιλικού, σύγχρονου και ανταγωνιστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το Υπ. Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θέτει από σήμερα, Τετάρτη, 3 Αυγούστου, 2011, σε δημόσια διαβούλευση το σύνολο της νομοθεσίας που διέπει τη λειτουργία της αγοράς, με στόχο την πλήρη αναθεώρηση και απλοποίηση όλων των Αγορανομικών Διατάξεων.
Θυμίζουμε ότι το ΥΠΑΑΝ έχει ήδη προχωρήσει τους προηγούμενους μήνες, σε σημαντικές τροποποιήσεις μεμονωμένων αγορανομικών διατάξεων, όπως για παράδειγμα, η απλοποίηση της διαδικασίας υποβολής τιμοκαταλόγων χονδρικής και η κατάργηση των περιθωρίων κέρδους στα οπωροκηπευτικά προϊόντα. Με την απόφασή του να θέσει δρομολογήσει την αναθεώρηση του συνόλου των διατάξεων, το ΥΠΑΑΝ κάνει ένα ακόμη βήμα στον ριζικό εκσυγχρονισμό των δομών, της οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς.
Η διαβούλευση θα διαρκέσει ένα μήνα, έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2011, και καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτήν όλοι οι φορείς της αγοράς, οι καταναλωτικές οργανώσεις και βεβαίως όσοι ιδιώτες επιχειρηματίες το επιθυμούν.
Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε σχετικά: «η αγορανομική λογική που διέπει τη σημερινή ελληνική νομοθεσία, ανατρέχει σε μια φιλοσοφία του περασμένου αιώνα που μας έρχεται από την εποχή της διατίμησης. Ο αγορανομικός κώδικας που αποτελεί νομοθέτημα του 1946, δεν ανταποκρίνονται πλέον στις ανάγκες μιας σύγχρονης ανοιχτής οικονομίας. Για το λόγο αυτό προχωράμε στην αναθεώρησή του, ώστε διατάξεις που είτε έχουν περιπέσει σε αχρηστία, αλλά διατηρούνται σε ισχύ, είτε δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά και τη λειτουργία του ανταγωνισμού, να αλλάξουν άμεσα».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ειδική ενότητα της ιστοσελίδας της κυβέρνησης που φιλοξενεί τη διαβούλευση, στη διεύθυνση: http://www.opengov.gr/ypoian/ac

Δεν υπάρχουν σχόλια: