Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Eco Driving - Απλοί Κανόνες Οικονομίας!

Αλλάξτε οδηγητικές συνήθειες εξοικονομήστε έως και 20% καύσιμα
Με τις τιμές των καυσίμων στα ύψη, η αλλαγή των οδηγητικών μας συνηθειών και εφαρμογή ενός σύγχρονου και κομψού τρόπου οδήγησης, αυτού που αποκαλούμε στα… Ελληνικά και Eco driving, είναι πλέον μονόδρομος.
Ακολουθώντας ορισμένες απλές αρχές στην οδήγησή μας, πετυχαίνουμε οικονομία καυσίμου μέχρι και 20%, χωρίς να αυξηθεί η διάρκεια της διαδρομής μας.
Απλές υποδείξεις (λεγόμενοι και χρυσοί κανόνες του eco driving) που επιφέρουν οικονομία στην οδήγηση και παράλληλα σημαντικά οφέλη στο περιβάλλον, υπενθυμίζει στους οδηγούς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας για τη μικρότερη δυνατή ρύπανση του περιβάλλοντος από την κυκλοφορία.

Προσπαθήστε να εφαρμόσετε τα εξής :
1. Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας σε κάθε επίσκεψή σας στο πρατήριο. Οι λανθασμένες πιέσεις των ελαστικών, αυξάνουν μέχρι και 6% την κατανάλωση.
2. Ταξιδέψτε με 80 αντί 100 km/h. Το ίδιο αυτοκίνητο στις ίδιες συνθήκες, με ταχύτητες 80 και 100 km/h αντίστοιχα, πετυχαίνει οικονομία καυσίμου κατά 13,5% όταν κινείται με τη χαμηλότερη ταχύτητα!
3. Οδηγήστε με μία σχέση πάνω. Η σωστή σχέση στο κιβώτιο, αποτελεί σημαντικό παράγοντα κατανάλωσης, το ίδιο αυτοκίνητο σε συγκεκριμένη διαδρομή, καταναλώνει 40% λιγότερα καύσιμα με 5η σχέση στο κιβώτιο, αντί της 4ης .
4. Μην σανιδώνετε το γκάζι. Για την οικονομία και τη μακροζωία του κινητήρα δεν πιέζουμε ποτέ το πεντάλ γκαζιού περισσότερο από τα τρία τέταρτα της διαδρομής του.
5. Διαβάστε το δρόμο. Μην διασπάτε την προσοχή σας με άλλες δραστηριότητες όταν οδηγείτε. Ελέγξτε την ροή της κυκλοφορίας και εκμεταλλευτείτε την ροπή του αυτοκινήτου σας για να μην καταναλώνετε ενέργεια σε άσκοπες επιταχύνσεις, ή, επιβραδύνσεις.

Είναι μια καλή αρχή να ξεκινήσετε να δοκιμάζετε. Για τα μέγιστα αποτελέσματα παρακολουθήστε ένα πρόγραμμα eco driving drivers:
http://www.zografos.com/Default.aspx?id=71 θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.
Κέντρο Οδικής Ασφάλειας + Κυκλοφοριακής Αγωγής
Τμήμα Εκπαίδευσης
Ζωγράφος Α.Ε. http://www.zografos.com
Tel.: +30 2107777404
Fax.: +30 2107489677
e-mail: edu@zografos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: