Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου
Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr
Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – 8 Φεβρουαρίου 2011
"It's more than a game, it's your life!"
H Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2011 θα εορταστεί φέτος στις 8 Φεβρουαρίου 2011, σε περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο, από την Βραζιλία μέχρι την Ιαπωνία και από την Ισλανδία μέχρι την Κένυα. Φέτος, το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Insafe προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στις «εικονικές ζωές» τους και να ανακαλύψουν πώς ο αληθινός εαυτός τους βιώνει την εικονική εμπειρία.
Στη σημερινή εποχή, παιδιά και νέοι ξοδεύουν ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ζωής τους σε διαδικτυακές δραστηριότητες που εκτείνονται από τα online παιγνίδια έως την κοινωνική δικτύωση. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές έρχονται αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις που αφορούν την ιδιωτικότητα, την υπόληψη και την υγεία τους. Έτσι λοιπόν, ο φετινός εορτασμός θα επικεντρωθεί γύρω από το εξής σύνθημα :
«Το Διαδίκτυο δεν είναι παιχνίδι. Προστάτευσε τον εαυτό σου. Σεβάσου την ζωή των άλλων» («It's more than a game, it's your life!»)

Όπως και τον προηγούμενο χρόνο, σας προσκαλούμε να γίνετε πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2011. Διοργανώνοντας μια δική σας εκδήλωση την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου συνεισφέρετε στη διάδοση των μηνυμάτων μας.
Ξεκινήστε με την εγγραφή σας για συμμετοχή συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα. Στείλε μας την συμπληρωμένη φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@saferinternet.gr μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2011. Θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας για τις λεπτομέρειες της συμμετοχής σας. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, θα δημοσιεύσουμε το όνομα του φορέα σας στον ιστοχώρο μας ως πρεσβευτή μας, μαζί με σύντομη περιγραφή της εκδήλωσης που υλοποιήσατε.
Πάρτε έμπνευση από προηγούμενες δραστηριότητές μας :
• Αναρτήστε το banner μας, σύνδεσμο του ειδικού σποτ μας ή τα Δελτία Τύπου για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στον ιστοχώρο σας.
• Διαδώστε τα μηνύματά μας στα ΜΜΕ.
• Διοργανώστε μια εκδήλωση στην κοινότητά σας γύρω από την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου.
• Διοργανώστε ένα workshop στο σχολείο σας με αποδέκτες τους μαθητές ή τους γονείς.
• Διοργανώστε ένα workshop στην επιχείρησή σας με αποδέκτες τους συνεργάτες σας.
• Υλοποιήστε διαδραστικές συζητήσεις μεταξύ μαθητών στο σχολείο σας ή στο κέντρο νεότητάς σας γύρω από το θέμα της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.
Αναμένουμε τη συμμετοχή σας. Επίσης, μέσω της ειδικής ιστοσελίδας για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στον ιστοχώρο μας http://www.saferinternet.gr/ θα σας πληροφορούμε για όλες τις εξελίξεις των εκδηλώσεων γύρω από την ημέρα αυτή.

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου - Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: