Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου από την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. για τη Συγχώνευση Ολυμπιακής και Aegean



ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ
Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2011
Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην επιτρέψει την συγχώνευση της Aegean και της Ολυμπιακής. Αυτή η απόφαση προστατεύει τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών όπως αναφέρεται στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμποδίζοντας την δημιουργία μονοπωλίου και την αυθαίρετη αύξηση των αεροπορικών εισιτηρίων.
Αυτή η απόφαση δικαιώνει και τον πολύπλευρο αγώνα που έκανε η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. Η έρευνα για τις συνέπειες μιας τέτοιας συγχώνευσης, που έγινε στα πλαίσια ενασχόλησής μας με το θέμα διαβιβάστηκε Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και, πιστεύουμε ότι συνέβαλε στην αρνητική της απόφαση.
Επίσης, η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. πήρε μέρος σε όλες της διαβουλεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ήταν η μόνη οργάνωση που παραβρέθηκε στις Βρυξέλλες για να αντιπροσωπεύσει τα συμφέροντα των Ελλήνων καταναλωτών μετά από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και ότι θα προσφύγει στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τις εναρμονισμένες πρακτικές της Aegean και της Ολυμπιακής που περιορίζουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό και στοχεύουν στο να μοιράσουν μεταξύ τους την αγορά.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον κ. Χαράλαμπο Φωκά, συγκοινωνιολόγο, συνεργάτη της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., Τηλ. 6977794082.

Δεν υπάρχουν σχόλια: