Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Ε.Π.Κ. Κρήτης: "Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Χώρας αιτώντας ίδρυση Αστυνομίας Υπαίθρου

"Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ύπαιθρος,από την έλλειψη αστυνόμευσης και τις άσχημες καταστάσεις που βιώνουν σήμερα οι πολίτες που τυγχάνουν ιδιοκτήτες κάποιων αγροκτημάτων από αυθαίρετες,παράνομες και ετσιθελικές παρεμβάσεις από κάποιους που δεν σέβονται τους νόμους," περί ιδιοκτησίας", αλλά έχοντας καταπατητικές προθέσεις, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό της χώρας.

"Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Οφείλουμε δια της επιστολής μας, να σας μεταφέρουμε την αγωνία χιλιάδων αγροτών και όχι μόνο, αλλά και ανθρώπων που ζουν σήμερα σε πόλεις και που έτυχε να κληρονομήσουν μια ελάχιστη αγροτική έκταση από τους γονείς τους και τη βία που ασκείται από άλλους, οι οποίοι αψηφούν αυτήν την ιδιοκτησία και με "τσαμπουκά" προβαίνουν  αυθαίρετα σε αλλαγή συνόρων και καταπατήσεις.

Στην επιστολή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει:

"Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Η ύπαιθρος σήμερα που συμμετέχει ως επί το πλείστον στην παραγωγή του Πρωτογενούς τομέα, είναι εγκατελλημένη από φύλαξη, από ασφάλεια , από επιτήρηση, από προστασία της αγροτικής έκτασης, οι κλοπές οργιάζουν...σε γεωργικά εφόδια , αλλά και σε κλοπές από συγκομιδή των γεωργικών προϊόντων. Σε επίπεδο Κρήτης δεν υπήρξαν μόνο κλοπές της παραγωγής, αλλά και καταστροφή θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων, αλλά και κορμοκόψιμο ελαιοδένδρων.
Από τα παραπάνω καθίσταται πλέον αναγκαίο να δείτε με κατανόηση το αγροτικό πρόβλημα, ουσίας το πρόβλημα αστυνόμευσης της υπαίθρου  ιδρύοντας αστυνομία υπαίθρου , στα καθήκοντα της παλιάς Αγροφυλακής, η οποία καταργούμενη, μόνο ανασφάλεια δημιούργησε, καθώς ελάχιστα αντικείμενα των υπηρεσιών της μεταφέρθηκαν στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας (Δασαρχείο).

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Επειδή η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βιώνει την αγωνία σε μεγάλο βαθμό του προβλήματος, καθώς τα περισσότερα  από μέλη της είναι και αγρότες και το πρόβλημα τους είναι και δικό της, σας καλούμε να δείτε το πρόβλημα, ιδρύοντας αστυνομία υπαίθρου, προς αποφυγήν δυσάρεστων καταστάσεων.

Με εκτίμηση
 
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
 
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: