Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΕΕΚΕ - Επιτακτική η αναστολή των διατάξεων για την επιτάχυνση των εκκρεμών υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη

Την αναστολή των διατάξεων για την επιτάχυνση της εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη (Ν. 4745/2020) ζήτησε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας με σχετική επιστολή της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Καλούμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και τα συναρμόδια Υπουργεία να συνυπολογίσουν τις ασφυκτικές προθεσμίες του νομοσχεδίου αλλά και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για την αποφυγή της διασποράς του COVID-19.

Δείτε την επιστολή εδώ

Η Ε.Ε.Κ.Ε. εμμένει στη θέση της για πρόβλεψη διαφορετικής διαδικασίας επίσπευσης των εκκρεμών δικών που δεν θα επιβαρύνει τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

Να θυμίσουμε πως με επιστολή μας στις 23/09/2020 προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα είχαμε καταθέσει την έντονη αντίθεσή μας για το περιεχόμενο των διατάξεων του Ν. 4745/2020 (ΦΕΚ Α 214/06.11.2020), καθώς περιλαμβάνει δυσμενείς ρυθμίσεις, περιορίζει τα δικαιώματα και δημιουργεί νέες υποχρεώσεις (και έξοδα) για τους δανειολήπτες και έρχεται σε αντίθεση με συνταγματικές αρχές και διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: