Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών και Αγοράς 2019 "



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13-12-2019
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Ε.Σ.Κ.Α, χθες Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, στην αίθουσα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Η έναρξη της συνεδρίασης έγινε από τον Πρόεδρο του Ε.Σ.Κ.Α και Γεν. Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Οργάνου.
Θέματα που τέθηκαν και αναπτύχθηκαν ήταν:
1. Oι οντότητες που θα εκδίδουν εξωτερικές προειδοποιήσεις που άρθρου 26 και 27 του  Κανονισμού CPC23942017 (Γεν. Δ/νση Προστασίας Καταναλωτή).
2. New Deal for Consumerw Πρόταση Οδηγίας Ι και Πρόταση Οδηγίας ΙΙ (Γεν. Δ/νση Προστασίας Καταναλωτή).
3. Οι προτεινόμενες συστάσεις από την Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων για την χρήση κινητών τηλεφώνων και ανηλίκους προσέλευση και υπαγωγή τους σε καταναλωτικά προγράμματα (Η Πρόεδρος της Επιτροπής Π.Κ και εκπρόσωπος της Ε.Ε.Τ.Τ).
4. Η μέχρι σήμερα εμπειρία από την εναλλακτική επίλυση καταναλωτικών διαφορών (ΑDR)στην Ελλάδα (Γεν.Δ/νση Προστασίας του Καταναλωτή).
5. Συνεργασία με κοινοτικούς φορείς για τις πληροφορίες σχετικά με το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πρόγραμμα(ο Μικρός καταναλωτής, τα βασικά δικαιώματα"
(Γεν. Δ/νση Προστασίας του Καταναλωτή).
6. Αποτελέσματα του συντονισμένου από την Ε.Ε Προγράμματος Ελέγχων για τρόφιμα δύο ποιοτήτων.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις των μελών του ΕΣΚΑ και βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα για την προστασία των καταναλωτών και του υγιούς εμπορίου.
Τέλος, τη συνεδρίαση έκλεισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή, ο οποίος υποσχέθηκε την στήριξη των Φορέων από μεριάς πολιτείας και του ίδιου για το συμφέρον της αγοράς.

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: