Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Ε.Π.Κ. Κρήτης: Δανειολήπτες, Προσοχή στις επιστολές των τραπεζών "περί προστασίας της κύριας κατοικίας"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-11-2019
Σε Δελτίο Τύπου, αποτυπώνει την οργή και την αγανάκτηση της, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, έναντι των  νέων επιστολών που στέλνουν οι τράπεζες με θέμα "Προστατεύστε σήμερα την κύρια κατοικία σας!"  
Στο κείμενο της ανακοίνωσης, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:
Mε έκπληξη μας, δεχτήκαμε αυτές τις επιστολές που μας προσκομίσανε μέλη μας που έχουν ενταχθεί στο ν. Κατσέλη και αντί να μας χαροποιήσουν ότι οι τράπεζες "έβαλαν νερό στο κρασί τους", αντιμετωπίζοντας τους πελάτες τους, με πνεύμα ρύθμισης του χρέους τους, διαπιστώθηκε απροσανατολισμός και χάος...

Διότι οι επιστολές αυτές, στέλνονται σε οφειλέτες ενταγμένους στο ν. 3869/2010  (Κατσέλη)πελάτες τους, καλώντας τους, να ενταχθούν στο νέο Νόμο(4605/2019) ηλεκτρονική πλατφόρμα , ουσίας για να τους  παραπλανήσουν , διότι οι δανειολήπτες αυτοί έχουν δρομολογηθεί και η κατοικία τους προστατεύεται και οποιανδήποτε παρέκκλιση τους, από την νομοθεσία που έχουν ενταχθεί τους αφήνει αφήνει έκθετους, στο πουθενά..
Επειδή, η πρακτική αυτή, αποσυντονίζει τους δανειολήπτες που βρίσκονται στην δικαστική διαδικασία Ένταξης στο ν.Κατσέλη , δεν τους προσφέρει ρύθμιση,καθώς οι προϋποθέσεις για να κριθούν επιλέξιμοι στο νέο Νόμο(4605/2019) ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι  ασφυκτικά ορισμένες ,οφείλουμε ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, να την καταγγείλουμε Δημόσια, επισημαίνοντας τα αρνητικά και να προτρέψουμε τους δανειολήπτες να μην τους ακολουθήσουν ,αλλά να φροντίσουν να ενημερωθούν από ειδικευμένες πηγές(Ειδική  Γραμματεία Ιδιωτικού χρέους, Ενώσεις Καταναλωτών και ειδικευμένους δικηγόρους}για τα οφέλη και τα μειονεκτήματα της κάθε επιλογής που έχουν στη διάθεση τους
Τέλος , καλούμε τους Υπυργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη – Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Επενδύσεων - Βιομηχανίας και Εμπορίου κ. Νίκο Παπαθανάση και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη να πράξουν τα δέοντα , προστατεύοντας τους δανειολήπτες από αυτές τις παραπλανητικές εις βάρος ανυποψίαστων καταναλωτών  επιστολές.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email:
epkxan@gmail.com                                                       
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: