Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Ε.Π.Κ.Κρήτης "Επισήμανση προβλημάτων, στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας μέσω επιστολής"


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ  27-9-2019

Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκο Χαρδαλιά, η οποία κοινοποιείται και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Αρχηγεία Αστυνομίας και Πυροσβεστικού Σώματος, έστειλε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, επισημαίνοντας βασικά προβλήματα και ελλείψεις για το έργο που καλούνται να προσφέρουν οι εθελοντές για συντήρηση και αναβάθμιση των εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας.
Στην επιστολή της η Ένωση  Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει και επισημαίνει:

κ. Γενικέ,

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, είναι η μοναδική Ένωση Καταναλωτών στην Ελλάδα, που συμμετέχει  ενεργά, από το έτος 2008, στην Πολιτική Προστασία, με  παραχθέν έργο και πιστοποιημένους εθελοντές για τον Ν. Χανίων.
Στην Πρόσφατη συνάντηση σε σύσκεψη στις 24-9-2019, του συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Νομού,  που συμμετείχε  ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Παπαλάς, διαπιστώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα ,τα οποία και σας επισημαίνουμε:
1) Μη συμμετοχή των εκπροσώπων των περισσοτέρων  εθελοντικών Ομάδων.
2) Έλλειψη  υλικοτεχνικής  υποδομής , χρημάτων και μεταφορικών μέσων στις Εθελοντικές Ομάδες.
3)Κίνητρα  δήλωσης εθελοντισμού (μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ) και άλλες διευκολύνσεις π.χ. άδεια από την εργασία τους.

κ. Γενικέ,
Όπως γνωρίζετε στο Νομό μας και γενικότερα στην Κρήτη, τον περασμένο Χειμώνα, δεχτήκαμε ακραία καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.ά.) με την Πολιτική Προστασία να έχει τον πρώτο σημαντικό και ουσίας ρόλο ,αλλά  σήμερα βρίσκεται απροετοίμαστη και ήδη βαδίζουμε σε χειμερινή περίοδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
Επειδή, ελάχιστα έργα έχουν γίνει για θεραπεία των  κατεστραμμένων δρόμων, γεφυριών κ.ά. και ο φόβος της κοινωνίας μας είναι ανεπτυγμένος, επειδή ,οι εθελοντές είναι άοπλοι από ενημέρωση (σεμινάρια) και υλικοτεχνική συνδρομή, επειδή η Ένωση μας δεν έχει χρηματοδότηση από πουθενά, παρά έγκειται όλη η προσφορά στους εθελοντές.
Ζητάμε,
Επειδή το έργο των εθελοντών μας , γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, προκειμένου να προστατεύουν την ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών, από πλημμύρες ή άλλα  ακραία συμβάντα.
Επειδή,  η πολιτεία θα πρέπει  σταθεί αρωγός, σε όλη την εθελοντική προσπάθεια,
Ζητάμε,
α) Την Εκπαίδευση  των πολιτών ,στην βάση(  σχολεία)
β) Άμεση ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα από το συντονιστικό όργανο,
γ) Μάθημα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για  τα μέτρα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων κρίσης (Πλημμύρες, σεισμοί  κ.α)
δ) Ασκήσεις των μελών των Εθελοντικών Ομάδων από το Συντονιστικό Όργανο κάθε Νομού (Πυροσβεστική)

Με Εκτίμηση

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ. Δ/νση: Πλ.1866  Αρ.2
Email:
epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ: 2821092666-2821092306


Δεν υπάρχουν σχόλια: