Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Κλίμα και Ενέργεια - Ειδήσεις και καλά παραδείγματα (Απρίλιος 2017)

 1. Εκθέσεις - ειδήσεις
  • Η ανθρακική μονάδα Maasvlakte 3 στην Ολλανδία είναι η πιο πρόσφατη τέτοια μονάδα στην ΕΕ (2015). Σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά στοιχεία της ιδιοκτήτριας εταιρίας Uniper, η αξία (book value) της μονάδας στα τέλη του 2015 ήταν 1,5 δις €. Στα τέλη του 2016 η αξία της έπεσε σε κάτω από το μισό, στα 0,7 δις €. Το κόστος κατασκευής της ήταν 1,7 δις €.

2. Καλά νέα και παραδείγματα
  • 7 πόλεις στις ΗΠΑ ήδη τροφοδοτούνται κατά 100% από ΑΠΕ, 20 έχουν δεσμευτεί στο στόχο αυτό και άλλες 40 εργάζονται στην κατεύθυνση αυτή. Η πλήρης λίστα.

3.  Διάφορα 
  • Στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29 Απριλίου διαδηλώσεις για το κλίμα σε πάνω από 370 πόλεις. https://peoplesclimate.org/wrap-up/ Μόνο στην Washington οι διαδηλωτές υπολογίζονται σε 200 χιλιάδες.
  • Πριν 15-20 χρόνια, όλοι συμφωνήσαμε πως τα ορυχεία αμιάντου στις ΗΠΑ πρέπει να κλείσουν. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να συμφωνήσουμε το ίδιο για το κάρβουνο; Κανείς δεν λέει πως για να βρουν δουλειά οι βετεράνοι πρέπει να κάνουμε νέους πολέμους. Γιατί τότε για να έχουν δουλειά οι ανθρακωρύχοι πρέπει να έχουμε νέα ανθρακωρυχεία; Εξαιρετικό άρθρο του Michael Bloomberg για την αναπόδραστη πτώση του κάρβουνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: