Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Αττικής - Πρώτη Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα: Το παιδί ως Επιβάτης - Ιούνιος 2015

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε η Πρώτη Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα: Το παιδί ως Επιβάτης η οποία διοργανώθηκε από  την Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Αττικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η ημερίδα είναι η πρώτη από τις τέσσερεις που θα πραγματοποιηθούν, στο δρόμο για το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο που θα γίνει στην Αθήνα τον Μάϊο του 2016  με το ομώνυμο θέμα.
Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Κεντρικής υπηρεσίας μεταφορών του κεντρικού τομέα και στα παράλληλα εργαστήρια που οργανώθηκαν στην αίθουσα ΙΙ,ολοκληρώθηκε η πρώτη προσέγγιση του κεφαλαιώδες  ζητήματος, της μεταφοράς των παιδιών με οχήματα.
Την ημερίδα άνοιξε ο κος Ανδρέας Θεολόγου εκ μέρους της Αντιπεριφεριάρχισσας του Κεντρικού τομέα Κας Κυπριανίδου δίνοντας το περίγραμμα της σημερινής κατάστασης, σε σχέση με την μεταφορά των μαθητών.
Από την Περιφέρεια Αττικής ο εντεταλμένος σύμβουλος για την Οδική Ασφάλεια κος Αντώνης Γάκης, έθεσε τις προτεραιότητες και τις πρωτοβουλίες της περιφέρειας στο φλέγον ζήτημα της οδικής ασφάλειας.
Οι ομιλίες και οι τοποθετήσεις των εισηγητών, ήταν εξαιρετικές ανεβάζοντας τον πήχη για το συνέδριο, σε πολύ υψηλό επίπεδο.
Ο Dr Αστέριος Τέρπου. Χειρουργός Γυναικολόγος Μαιευτήρας. Διδάκτωρ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, έθεσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θέμα: Εγκυμοσύνη και Οδική Ασφάλεια.
Η Dr Αλεξάνδρα Σολδάτου. Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Β' Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π. & Α. Κυριακού ανάπτυξε το θέμα: Οι σύγχρονες  τάσεις και προσεγγίσεις για την ασφάλεια των παιδιών ως επιβάτες.
Ο Νίκος Ηλιού. Καθηγητής Π.Θ. Διευθυντής Εργ. Οδοποιίας & Οδικής Ασφάλειας. Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συντονιστής του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΕ, αναφέρθηκε διεξοδικά για την  Οδική Ασφάλεια στην Παιδική Ηλικία.
Ο Διονύσης Γιάλας.ExecutivemanagerBebejou, ανάπτυξε τις: Βασικές προδιαγραφές και τεχνικές συγκράτησης παιδιών στα οχήματα.
Ο Άρης Ζωγράφος. Εκπαιδευτής Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής. Ερευνητής Παν. Πατρών Τμ. Τεχνικής των Μεταφορών, ολοκλήρωσε τις παρουσιάσεις με μία ριζοσπαστική πρόταση σε σχέση με: Τα Κέντρα Εκπαίδευσης Οδικής Ασφάλειας και την ένταξη των Παιδιών στην Κοινωνία της Κυκλοφορίας.

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων και των αξιόλογων τοποθετήσεων, ακολούθησε η πρακτική εφαρμογή στα παράλληλα εργαστήρια που είχε δημιουργήσει η  Cybex για τα μέσα συγκράτησης.
ToWorkShop περιελάμβανε: Την επιλογή παιδικού καθίσματος, την σωστή τοποθέτηση και τις προβλεπόμενες αγκυρώσεις, τους ελέγχους, και τις προδιαγραφές ασφαλείας. 

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου
Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Εκπαιδευτών Αττικής

Tel: +30 2107777404 

Δεν υπάρχουν σχόλια: