Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ε.Π.Κ.Κ. : Συνεχίζουμε να Στηρίζουμε "τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά"

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10-09-2012
Σε συνέντευξη, που έδωσε η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , κ. Ιωάννα Μελάκη σε ραδιοφωνικό Σταθμό της Ανατολικής Κρήτης "Η ΗΧΩ" και σε σχετικές ερωτήσεις της δημοσιογράφου, όπως "τι μέλλει γενέσθαι για τους καταναλωτές-δανειολήπτες, που είναι αρκετά χρεωμένοι, δεν έχουν προσφύγει στο Νόμο, δεν έχουν απευθυνθεί στις Τράπεζες, έχουν αφήσει αρκετές δόσεις απλήρωτες και έχουν περιουσιακά στοιχεία, έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, η ερώτηση είναι τι θα γίνει μαυτούς, θα χάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία;".
Η απάντηση της κ. Μελάκη ήταν :
¨Πραγματικά είναι λυπηρό, να έχουμε ως καταναλωτές ένα τόσο σημαντικό εργαλείο στα χέρια μας, τον Νόμο 3869/2010 τον γνωστό νόμο σε όλους μας ως Νόμο Κατσέλη και να παραμένουμε άπραγοι.Τα πράγματα σήμερα ,είναι δύσκολα ,η οικονομική κατάσταση όλων μας ,κάθε μέρα γίνεται όλο και χειρότερη και ο Νόμος, πλέον είναι μονόδρομος ,για τους αδύνατους οικονομικά πολίτες για τους άνεργους,για τους μη έχοντας εισόδημα, αλλά και για τους έχοντες, καλούνται να πληρώσουμε, ιδιαίτερα εκείνοι οι οποίοι βρίσκονται χρεωμένοι και διαθέτουν κατοικία, την οποία επιθυμούν να την "σώσουν"και βέβαια, όπως τόνισε η κ.Μελάκη, ο Νόμος. τους δίνει την δυνατότητα. να εξαιρέσουν από την ρευστοποίηση την πρώτη τους κατοικία, αλλά υπό όρους, αφού πληρώσουν μέχρι το 85% της εμπορικής της αξίας, πράγμα που το ποσό της πληρωμής, τίθεται ουσίας στην κρίση τοθ δικαστή.
Συνεχίζοντας η κ.Μελάκη αναφέρθηκε "Από την πρώτη στιγμή, της κρίσης, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (αρχές του 2009) που οι δανειολήπτες ένιωσαν να τους πνίγει το χρέος, μη υπάρχοντος του Νόμου 3869/2010, κάποιοι από αυτούς έφθασαν στα γραφεία μας και μας ζητούσαν να μεσολαβήσουμε στις Τράπεζες .με σκοπό να ρυθμίσουν τα χρέη τους, μια κατάσταση που καθημερινά ,διπλασιαζόταν και εμείς ως μεσολαβούσα με στις Τράπεζες με σεβασμό και με την λέξη "παρακαλώ" απευθυνόμαστε στις Τράπεζες και μας έκαναν τηνζητούμενη ρύθμιση.'ομως η κατάσταση των πολιτών καθημερινά χειροτέρευε και εμείς τότε είπαμε, εδώ είμαστε, δεν πάει άλλο, πρέπει να γίνει Νόμος, όπου κάθε πολίτης που νοιώθει αδυναμία να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις, να μπορεί να ρυθμίσει τα χρέη του και σε κάποιες περιπτώσεις να μπορεί να απαλλαγεί από αυτά και μετά να μπορέσει να αρχίσει μια νέα κοινωνική και οικονομική ζωή με νόμο πλέον, έτσι μπήκαμε στην διαδικασία τότε να αιτούμε από την τότε Υπουργό κ.Κατσέλη νομοθεσία νομοθεσία η οποία πέρασε από χιλιάδες κύματα. όμως την έχουμε!!!.
Επίσης μεταξύ των άλλων η κ.Μελάκη ρωτήθηκε εάν η Ένωση θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους υποχρεωμένου καταναλωτές, εάν διαθέτει την ανθρώπινη υποστηρικτική δύναμη και η κ. Μελάκη τοποθετήθηκε" Και βέβαια συνεχίζει να προσφέρει στα μέλη της την υποστήριξη της στο στάδιο της προσπάθειας για εξωδικαστική ρύθμιση των χρεών τους. με το ίδιο αρχικό πάθος, "δωρεάν" με ένα και μόνο σκοπό και στόχο την δικαίωση όλων, αυτή είναι η αμοιβή τόσο στο Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και στα οικονομολογικά και νομικά στελέχη που την συνδράμουν στο έργο της. Καθε χρεωμένος πολίτης, μέλος μας και μη, μπορεί να επικοινωνεί καθημερινά, στα τηλέφωνα της Ένωσης, 2821092666 ,2821092306 Χανιά και 2842020140 Ιεράπετρα.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση : Πλ.1866 Αρ.2
e-mail : epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ : 2821092666-2821092306

Δεν υπάρχουν σχόλια: