Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ι.Ο.ΑΣ. - «Ασφαλώς Ποδηλατώ» για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο - Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Αγαπητοί Φίλοι,
Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών OPEN DAYS 2012 και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης «Ασφαλώς Ποδηλατώ» που αφορά στη σωστή και ασφαλή χρήση του ποδηλάτου για παιδιά. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρες 10 π.μ.- 4 μ.μ. στην είσοδο του Πάρκου του Πεδίου του Άρεως, στο άγαλμα του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν τα παιδιά για τις βασικές αρχές ασφαλούς χρήσης και μετακίνησής τους με ποδήλατο αλλά και η επιμόρφωση των γονέων τους στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου.
Οι δραστηριότητες που θα λάβουν μέρος αποτελούνται από θεωρητική και βιωματική επιμόρφωση που θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, με κινητά σήματα του ΚΟΚ και κώνους που θα δημιουργούν διαδρομή η οποία θα έχει διάφορες δυσκολίες όπως αυτές που συναντά ένας ποδηλάτης στο δρόμο
Το πρόγραμμα «Ασφαλώς Ποδηλατώ» έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργαζόμενους φορείς από το εξωτερικό (Deutsche Verkehrswacht του οποίου ο Πρόεδρος κος Kurt Bodewig επισκέφτηκε πρόσφατα τη χώρα μας με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών) και βασίζεται στη βιωματική εμπειρία και ενημέρωση παιδιών και γονέων.
Θα είναι χαρά μα να σας δούμε όλους εκεί!

Φιλικά,
Καλήνα Σίμου
Υποστήριξη Επικοινωνίας
Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς
Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα
Τηλ.: 210 8620150
Fax: 210 8620007
e-mail : info@ioas.gr 
Site : http://www.ioas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: