Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011

Ε.Π.Κ.ΧΑΝ : ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΧΡΕΟΣ 250.000 Ευρώ σε ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης σήμερα δέχτηκε την πιο εντυπωσιακή είδηση, που αφορούσε την διαγραφή χρέους 250.000 Ευρώ από το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, σε δανειολήπτη από το Ηράκλειο Κρήτης, μέλος της. Συγκεκριμένα : O δανειολήπτης αυτός είχε ένα σημαντικό χρέος, ύψους συνολικά 300.000 Ευρώ σε διάφορες Τράπεζες, εμφάνισε αδυναμία πληρωμής αυτού, χρησιμοποίησε τις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3869/2010 και το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, αναγνωρίζοντας την ειλικρίνειά του σε όσα αυτός προέβαλλε στην αίτησή του, αλλά και κρίνοντας ότι ο πολίτης αυτός έπρεπε να απαλλαγεί από το χρέος του και να αρχίσει μια νέα οικονομική και κοινωνική ζωή, τον απάλλαξε από το μεγάλο βραχνά του χρέους των 250.000 Ευρώ, παρά τις αντιρρήσεις των Τραπεζών σε όσα αυτές προέβαλλαν. Με την απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου διέγραψε το χρέος των 250.000 Ευρώ, καλώντας τον δανειολήπτη να πληρώσει το υπόλοιπο του χρέους του, 50.000 Ευρώ, όπως αυτός είχε αιτήσει.
Η χαρά του δανειολήπτη ήταν τόση μεγάλη, που αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου, επικοινώνησε φανερά συγκινημένος με την Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, την ευχαρίστησε αναγνωρίζοντας την σημαντική καθοδήγηση και συνδρομή της, στην όλη διαδικασία,στην τόσο μεγάλη νίκη του.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, παρά τις συνεχείς θετικές αποφάσεις των Ειρηνοδικείων Κρήτης, και σ' αυτή την απόφαση, νοιώθει δικαιωμένη, καλώντας τους καταναλωτές-δανειολήπτες της Κρήτης να επωφεληθούν από τις ευεργετικές διατάξεις του Ν. 3869/2010 και να εμπιστευτούν τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών, μα προπάντων την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία είναι έτοιμη με το έμπειρο στελεχιακό της προσωπικό, σε εθελοντική βάση, να συνδράμει κάθε πολίτη της Κρήτης αλλά και της Ελλάδος.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση : Πλ.1866 Αρ.2
e-mail : epkxan@gmail.com
Τηλ.-Fax : 2821092666-2821092306

Δεν υπάρχουν σχόλια: