Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Μάστιγα τα Τροχαία με Μοτοσυκλετιστές


Από : Ελένη Φουντουλάκη

Δημοσιεύθηκε στις : 09-04-2011

Εκατόμβη θυμάτων από νέα παιδιά, που χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα με μοτοσυκλέτες, παρατηρείται κάθε χρόνο στους δρόμους της Κρήτης, προκαλώντας ανυπολόγιστη οδύνη στις οικογένειές τους. Αυτό επεσήμανε χθες ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.), κ. Μανώλης Χουρδάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την εσπερίδα, που διοργανώνει σήμερα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ.), σε συνεργασία με τη Μοτοσυκλετιστική Ενωση Καταναλωτών (ΜΟΤ.Ε.Κ.) και τον Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.), στις 7 μ.μ., στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Η εκδήλωση έχει ως θέμα : "H μοτοσυκλέτα ως μέσο μεταφοράς στην υπηρεσία του καταναλωτή. Προστασία και συμπεριφορά στον δρόμο".

Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.), κ. Μανώλης Χουρδάκης, 'Η εκδήλωση αυτή είναι μια ευκαιρία να συμμετάσχουν όλοι και ειδικά η νεολαία, για τον λόγο ότι τα περισσότερα θύματα στα τροχαία είναι νέοι άνθρωποι και ιδιαίτερα τα παιδιά του αύριο, τα παιδιά μας, τα οποία ανεβαίνουν στις μηχανές, δυστυχώς, χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Στην Κρήτη έχουμε εκατόμβη θυμάτων από νέα παιδιά, τα οποία χάνονται γιατί δεν φοράνε κράνος, κάνουν παράνομες προσπεράσεις, αλλά επειδή και οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν δίνουν τη δέουσα προσοχή στους οδηγούς των δικύκλων". Ο κ. Χουρδάκης επεσήμανε επίσης ότι : "Ο τόπος μας τον περισσότερο καιρό του χρόνου υποδέχεται τουρίστες, οι οποίοι και αυτοί οδηγούν συνήθως μηχανάκια ως εύκολο μεταφορικό μέσο για να έχουν πρόσβαση στα τουριστικά μέρη και στις παραλίες. Δυστυχώς, η απειρία που τους διακατέχει και ο φόρτος του οδικού μας δικτύου τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει ως συνέπεια να έχουμε πάρα πολλά τροχαία δυστυχήματα. Όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτραπούν, αν είχαμε τη σωστή παιδεία, εάν είμαστε όλοι σύμφωνοι με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και προπάντων, εάν προσέχουμε την ώρα που οδηγούμε. Ειδικά οι οδηγοί των αυτοκινήτων πρέπει να έχουμε τεταμένη την προσοχή μας την ώρα που οδηγούμε και να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στους οδηγούς των δικύκλων και ειδικά στους νέους ανθρώπους'.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, κα Ιωάννα Μελάκη, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής όλων των πολιτών στην εκδήλωση, επισημαίνοντας πως : "Επειδή έχει αυξηθεί η τιμή των καυσίμων, αλλά και στην πόλη μας δημιουργείται κυκλοφοριακό «έμφραγμα» από την κίνηση των αυτοκινήτων, συνήθως χρησιμοποιούμε τη μοτοσυκλέτα για τις καθημερινές ανάγκες μας ως το πιο προσβάσιμο μέσο. Ωστόσο, όλοι εμείς που είμαστε χρήστες αυτής οφείλουμε να ξέρουμε πολλά. Η γνώση είναι το καλύτερο εργαλείο και θα πρέπει να μη λείψει κανείς από αυτή την εκδήλωση". "Καθημερινά θρηνούμε θύματα, ιδιαίτερα νέα παιδιά, παιδιά του αύριο, παιδιά του καθενός από μας. Είμαστε ευαισθητοποιημένοι για ο,τιδήποτε θίγει τη ζωή μας, την ασφάλειά μας και εμείς ως υπεύθυνες Οργανώσεις των πολιτών οφείλουμε όχι απλώς να περάσουμε μηνύματα ευαισθητοποίησης, αλλά γνώση χειρισμού και διαχείρισης του μεταφορικού μέσου που λέγεται μοτοσυκλέτα", τόνισε η πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ. Και πρόσθεσε : "Η συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και της Μοτοσυκλετιστικής Ενωσης δείχνει τη σημασία που δίνουμε στην ενημέρωση και στην πρόληψη. Θέλουμε ασπίδα προστασίας και αυτή θα την έχουμε, όταν εμείς οι χρήστες της μοτοσυκλέτας έχουμε οπλιστεί από τη γνώση του χειρισμού αυτής, αλλά και τον σεβασμό των κανόνων του Κ.Ο.Κ.".

ΠΗΓΗ : ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35

Ταχ. Δ/νση : Πλ.1866 Αρ.2


Τηλ.-Fax : 2821092666 - 2821092306

Δεν υπάρχουν σχόλια: