Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Προβολή Ταινίας - «Ο Κόσμος Κατά τη Monsanto»

Προβολή Ταινίας στον Κύκλο Αφιερωμένο στο Περιβάλλον στο Γαλλικό Ινστιτούτο
Το 91% των μεταλλαγμένων σπόρων παγκοσμίως, κατασκευάζεται και ανήκει στη Monsanto. Την πολυεθνική που από την ίδρυσή της, πριν 108 χρόνια, έχει τον τίτλο της πιο ρυπογόνας και επικίνδυνης στην ιστορία της βιομηχανίας. Και κατέχει ένα ακόμη ρεκόρ : των περισσότερων δικαστικών αγωγών και μηνύσεων που έχουν ασκηθεί ποτέ σε βιομηχανία.
Για αιτίες που αφορούν απόκρυψη και αλλοίωση στοιχείων για τα προϊόντα της, ψευδείς πληροφορίες, για μόλυνση ολόκληρων περιοχών ακόμη και πόλεων, όπως και για δωροδοκίες σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για να παραβλέψουν τους νόμους και τους κανονισμούς.
Τα πειστήρια για τα εγκλήματα της Monsanto βρίσκονται όλα στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ της Μαρί-Μονίκ Ρομπέν. Κι όμως η Monsanto αναπτύσσεται διαρκώς και τα κέρδη της αυξάνονται. Το επόμενο βήμα της είναι οι μεγάλες μονοκαλλιέργειες με μεταλλαγμένους σπόρους αμφίβολης ποιότητας και ασφάλειας για τη δημόσια υγεία και για το περιβάλλον.
Η τιανία «Ο κόσμος κατά τη Monsanto» της Marie-Monique Robin προβάλλεται απόψε, 8 Φεβρουαρίου 2011, στις 20:00 στο Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών βρίσκεται στην οδό Σίνα 31, Αθήνα.
Πηγή : http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/121726/null/

Δεν υπάρχουν σχόλια: