Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

E.Π.Κ.ΧΑΝ : "Διαμαρτυρία των Βενζινοπωλών στα Χανιά για την Ακρίβεια στα Καύσιμα"

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων συμμετείχε στη διαμαρτυρία των Βενζινοπωλών Χανίων για την ακρίβεια στα καύσιμα που πραγματοποιήθηκε στις 25-2-2011 στα Χανιά με πορεία που κατέληξε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Στην τοποθέτησή της, η Πρόεδρος της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, κ. Ιωάννα Μελάκη , χαιρέτησε την κίνηση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια στα καύσιμα από την Ένωση Βενζινοπωλών Ν. Χανίων, την χαρακτήρισε "ανδρίσια" και πρωτοποριακή για την στήριξη των καταναλωτών και κάλεσε και άλλους φορείς να την μιμηθούν. Και συνεχίζοντας απευθυνόμενη προς τους βενζινοπώλες, στους φορείς, αλλά και στους απλούς καταναλωτές που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, τόνισε τις προσπάθειες που έχει κάνει η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ ως Φορέας, για την ομαλοποίηση των τιμών στα καύσιμα. Αναφέρθηκε στο αναπάντητο ερώτημα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τα αποτελέσματα του πορίσματός της, όσο αφορά την ακρίβεια στα καύσιμα, που ενώ είχε ανακοινωθεί ότι τα αποτελέσματα θα δινόταν στη δημοσιότητα τον Σεπτέμβριο του 2009, ακόμα οι καταναλωτές περιμένουν.
Από την μεριά του, το διαμαρτυρόμενο Σωματείο, δια του Προέδρου του κ. Κώτσου, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή των βενζινοπωλών αποσκοπεί στην ανάγκη να πάει το μήνυμα στην Κεντρική Εξουσία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού τώρα δύο χρόνια σχεδόν το αναμένουμε αλλά πόρισμα δεν βλέπουμε".
Στο ψήφισμα που δόθηκε στον Αντιπεριφερειάρχη συνηπογράφει μεταξύ των άλλων φορέων και η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων, επισημαίνοντας και διατρανόνοντας για άλλη μια φορά την ανάγκη να φθάσει η κραυγή αγωνίας των καταναλωτών στην Κυβέρνηση και ιδιαίτερα στους αρμόδιους Υπουργούς, θεωρείται επιτακτική ανάγκη να υπάρξει η εποπτεία όχι μόνο για την μείωση των τιμών των καυσίμων, αλλά και την περιφρούρηση από τυχόν ενδεχόμενες αυξήσεις λόγω των γεγονότων που διαδραματίζονται στη Βόρεια Αφρική.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: