Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Επιτυχημένη η 2η Πανελλαδική Συνάντηση Οδικής Ασφάλειας - Σέρρες, Κυρ 21 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ : «Επιτυχημένη η 2η Πανελλαδική Συνάντηση Οδικής Ασφάλειας»
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 στο ξενοδοχείο ELPIDA RESORT στην πόλη των Σερρών η 2η Πανελλαδική Συνάντηση Οδικής Ασφάλειας. Η ημερίδα οργανώθηκε στα πλαίσια της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (20-26 Μαρτίου 2010), που έχει θεσπίσει τα τελευταία χρόνια το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς». Στην ημερίδα μίλησαν άνθρωποι διακεκριμένοι και με πολυετή ενασχόληση στο θέμα της οδικής ασφάλειας και της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων.
Στόχος της ημερίδας ήταν όχι μόνο η ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου τομέα για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, που δυστυχώς κατέχει τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία στην Ευρώπη των οποίων, σύμφωνα με τις στατιστικές, τα περισσότερα θύματα είναι νέοι άνθρωποι.
Πιο συγκεκριμένα, εισηγητές ήταν ο κ. Αθανάσιος Χούντρας, Εκπαιδευτής σχολής ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας, ο κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος τ. Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Πέτρος Κρητικός, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ) & εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ο κ. Κώστας Στεφανής, συνοδηγός αγώνων Ράλι, παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής Traction και ο κ. Γιώργος Χατζής, Διπλωματούχος Μηχανικός, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καταναλωτικής Οργάνωσης (Ε.ΚΑΤ.Ο.), Φλώρινας,
Συνδιοργανωτές της ημερίδας ήταν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Σερρών (Ε.Π.ΚΑ.Σ.), η Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας (Ελληνική Καταναλωτική Οργάνωση), το Τμήμα Τροχαίας Σερρών, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών και το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.
Η ημερίδα έγινε με τη στήριξη της Κοινότητας Ορεινής και του Δήμου Εμμανουήλ Παπά.
Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε προσομοιωτής οδήγησης σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και υπό την επήρεια αλκοόλ, δίνοντας τη δυνατότητα στους προσκεκλημένους να δοκιμάσουν τις οδηγικές τους ικανότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: