Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Φωτογραφίες και Δελτίο Τύπου από την Ημερίδα για τα Τρόφιμα - Φλώρινα, Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010


Με πίστη στην ενεργό συμμετοχή της στα κοινά του νομού μας η Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας διοργάνωσε, ακόμη μία ημερίδα στα πλαίσια αυτή την φορά της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, σε συνεργασία με τον Γεωπονικό Σύλλογο Φλώρινας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δήμου Μελίτης.
Η ημερίδα είχε σαν βασικό της θέμα την «Συμβολή στην Παραγωγή Ποιοτικών Αγροτικών Προϊόντων» με έμφαση στα Βιολογικά Προϊόντα και τα Μεταλλαγμένα Τρόφιμα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Λύγκος» με ικανοποιητική για πρώτη φορά συμμετοχή κοινού, κατώτερη πάντως αισθητά από αυτήν που θα έπρεπε να είχε, για ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την υγεία την δική μας και των παιδιών μας ή και των μελλοντικών απογόνων μας όταν εκείνοι θα έρθουν στην ζωή. Η ημερίδα έτυχε της υποστήριξης της GreenPeace με αποστολή και άδεια χρήσης του τεράστιου υλικού που έχει για τα μεταλλαγμένα και τα βιολογικά προϊόντα.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Κωστίτσης Δημήτριος, Γεωπόνος Α.Π.Θ., Γ.Γ. Γεωπονικού Συλλόγου Φλώρινας με θέμα τα «Πρωτόκολλα Ποιότητας στην Παραγωγή Αγροτικών Προϊόντων», ο κ. Σωτηρόπουλος Δημήτριος, Διευθυντής Διοίκησης & Ανάπτυξης Φιλική Πιστοποίησης Α.Ε., Οργανισμός Πιστοποίησης & Ελέγχου Βιολογικών & Οικολογικών Προϊόντων με θέματα τα «Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί : Η Παρούσα Κατάσταση στην Ευρώπη και στην Ελλάδα Ειδικότερα και Βιολογική Γεωργία : Η Λύση για τη μη Εξάπλωση των Γενετικά Μεταλλαγμένων» καθώς και ο κ. Χατζής Γεώργιος, Αντιπρόεδρος Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας με θέμα «Μεταλλαγμένα - Μύθοι και Κίνδυνοι».
Ακολούθησε συζήτηση που διήρκησε περισσότερη από μία ώρα, αφού οι παρευρισκόμενοι ενεργοί συμπολίτες μας είχαν δεκάδες ερωτήσεις και απορίες για τα θέματα που αναπτύχθηκαν.

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή
Μια φορά το χρόνο ή κάθε μέρα ενεργός πολίτης-καταναλωτής;

Από την Ε.ΚΑΤ.Ο Φλώρινας
Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: