Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ε.Π.Κ. Κρήτης: "Η μείωση του ΦΠΑ επιβάλλεται"

Ο Πρωθυπουργός ακούει;

Αιτείται άμεση συνάντηση με τις Εθνικές Ενώσεις Καταναλωτών για μείωση του ΦΠΑ.

Γράφει η Ιωάννα Μελάκη, Μέλος,του ΕΣΚΑ 

Επειδή, ως Εθνικές Ενώσεις Καταναλωτών, είμαστε καθημερινά οι δέκτες των παραπόνων των καταναλωτών,που στις μέρες μας βλέπουν την αγορά με το κιάλι και αναφερόμαστε σε μισθωτούς και συνταξιούχους, που ζούμε την απελπισία τους ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, λέγοντας ότι βιοσιμοτητα τους έχει περιοριστεί στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα, μη μπορώντας να καλύψουν τις επί πλέον ανάγκες τους, ηλεκτρική ενέργεια, τηλέφωνα και δόσεις δανείων, προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να βρει εργαλεία ανατροπής αυτής της παρατεταμένης φτώχειας, που στην ουσία γεννά ύφεση και πληθωρισμό, με τους πάντες χαμένους.

Το έχουμε ζητήσει  από την Κυβέρνηση ,στο χθες,ως Εθνικές Ενώσεις Καταναλωτών, μείωση του του Φ.Π.Α, με υπομνήματα, τώρα μας τελείωσε ο χρόνος ... η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αναμασά την ίδια τσίχλα ... ότι το μέτρο έχει δυσθεώρητο δημοσιονομικό κόστος και αμφίβολη αποτελεσματικότητα.

Η Κυβέρνηση εμμένει και επιμένει  ότι, η έκκληση μας, για μείωση του Φ.Π.Α, στα  τρόφιμα και σε βασικά είδη είναι ότι δεν θα περάσει στις τιμές λιανικής.

Ο Πρωθυπουργός της Χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις προεκλογικές του συνεντεύξεις ,επέμενε να αναφέρει ως αρνητικό παράδειγμα την Ισπανία, υποστηρίζοντας ότι παρά τη μείωση του ΦΠΑ, ο πληθωρισμός στα τρόφιμα παραμένει υψηλός, πράγμα που τον διέψευσε η έρευνα που διεξήχθη από την Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας.

Επειδή, το ψέμα, από όπου και εάν λέγεται έχει κοντά πόδι.

Επειδή, η ωραιοποίηση μιας κατάστασης, λόγω προεκλογικής εκστρατείας, πέρασε και η δυσαρέσκεια των πολιτών δεν άφησε μόνο το αποτύπωμα της στην κάλπη, αλλά συνεχίζει να τους απασχολεί η καθημερινή βιωσιμότητα τους, το Κυβερνητικό Επιτελείο πρέπει τώρα να ακούσει τις Εθνικές Ενώσεις Καταναλωτών, και  να προβεί  σε μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, προς βελτίωση της καθημερινότητας τους.

 

H Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης 

Ιωάννα Μελάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: