Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Ε.Π.Κ. Κρήτης: "Καταγγελία Δανειολήπτριας για Εισπρακτική Εταιρεία"

Δελτίο Τύπου 17-1-2023

Καταγγελία οφειλέτριας τραπεζών, που ρύθμισε το χρέος της, με Δικαστική Απόφαση.

Καταγγελία, έγινε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, από δανειολήπτρια, του Ν.3869/2010, μέλος της Ένωσης, φοβερά ταραγμένη, για την επιστολή που έλαβε από την χχχχ (servers) που στην ουσία η εν λόγω επιστολή δεν είχε ενημερωτικό περιεχόμενο, αλλά εκφοβιστικό.

Καθώς με λίγα λόγια της τονίζουν τις συνέπειες που θα έχει, εάν  παρεμπιπτόντως, δεν έχει προβεί στην καταβολή των οριζόμενων από την δικαστική απόφαση δόσεων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή της χχχχ (servers):

"Σε αυτήν την περίπτωση, οι οφειλές προς όλους τους πιστωτές, θα επανέλθουν στο ύψος στο οποίο θα βρισκόταν εάν δεν είχε υποβληθεί η αίτηση υπαγωγής με συνέπεια να χάσετε το δικαίωμα απαλλαγής από το υπόλοιπο των οφειλών σας.

Επί πλέον θα παύσει η αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων με δυνατότητα να εκκινήσουν διαδικασίας, αναγκαστικής εκτέλεσης".

Στο τέλος της επιστολής αναφέρεται:

'Σε περίπτωση που έχετε προβεί ήδη σε πληρωμή παρακαλούμε αγνοήστε την παρούσα επιστολή. Σε περίπτωση που τηρείται, κανονικά τη δικαστική ρύθμιση των οφειλών σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί.μας

Έπειτα από τα παραπάνω, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, απευθυνόμενοι στους δανειολήπτες μέλη της ή μη  συμβουλεύει:

α) Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα και κανένα , από την στιγμή που εφαρμόζετε την Δικαστική απόφαση και καταβάλετε τις δόσεις ανελλιπώς.

β) Τα επιστολόχαρτα που λαμβάνετε από οπουδήποτε πρέπον είναι να ενημερώνετε τον Φορέα δικηγόρο ένταξη σας στο ν.3869/2010.

Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τονίζει ότι,για τις Εταιρείες, που οχλούν και ενοχλούν τους δανειολήπτες, με σκοπό να ασκήσουν κάποια πίεση, χωρίς αιτιολογία και νόημα, θα καταγγελθούν  στις αρμόδιες Κρατικές Αρχές για την νόμιμη τιμωρία τους.-

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ35               
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email:
epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: