Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ε.Π.Κ. Κρήτης: "Να εφαρμοστεί η Εφετειακή απόφαση ,για όλους τους πρώην ασφαλισμένους, της "Ασπίδας Πρόνοιας"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6-10-2020

"Ελπίδα" δίνει η  Εφετειακή απόφαση του Δικαστηρίου των Αθηνών για χιλιάδες πρώην ασφαλισμένους. της Ασπίδας Πρόνοιας, που βρέθηκαν εκτός λίστας δικαιούχων αποζημίωσης.

Με αφορμή αυτή ,την νικηφόρα απόφαση , η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί ΔΗΜΌΣΙΑ τον Πρωθυπουργό της Χώρας, να βάλει ένα τέλος , στους χιλιάδες αδικημένους ,πρώην ασφαλισμένους της Ασπίδος ,που αναζητούν να βρεθούν στην λίστα των δικαιούχων ,καταφεύγοντας δικαστικα.

Στην Δημόσια Πρόσκληση της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης προς τον Πρωθυπουργό αναφέρει":

"Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ,

Επειδή ,το Μονομελές Εφετείο Αθηνών,με την υπαρ.1255/2019, απόφασή του, έκανε δεκτή την ανακοπή των πρώην ασφαλισμένων στην Ασπίδα Πρόνοια, ασφαλισμένων που δεν ανήγγειλαν την απαίτηση τους, στην Ασφαλιστική τους εκκαθάριση, ώστε να επαναληφθούν και να συμπεριληφθούν στην κατάσταση δικαιούχων απαιτήσεων από  ασφάλιση ζωής, που καταχωρήθηκε στην αρμόδια Εποπτική Αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος, στις 18.11.2015.

Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ,

Επειδή, ζούμε σε Κράτος Δικαίου,

Επειδή, η Δικαιοσύνη αποφάσισε,

Επειδή, υπάρχουν εκατοντάδες πρώην ασφαλισμένοι,που έμειναν εκτός  της κατάστασης των δικαιούχων αποζημίωσης,

 Επειδή,έχουν περάσει 11 χρόνια και οι δικαιούχοι αποζημίωσης, που βρέθηκαν εκτός της κατάστασης, πήραν απάντηση από την εκκαθαρίζουσα Αρχή να υποβάλλουν αίτηση ανακοπής, στα Ελληνικα Δικαστήρια, με ότι αυτό συνεπάγεται

Επειδή, ζήσαμε ως Χώρα, 10ετή μνημονιακή οικονομική κρίση και συνεχίζουμε με την Υγειονομική (Κορονοϊός).

Επειδή, τα Δικαστήρια χρονοτριβούν, με αποτέλεσμα, η Εκκαθάριση ,να μην έχει τελειώσει εν αναμονή πληρωμής ,των δικαιούχων

Επειδή,πρόσφατα νομοθετήθηκε ,η παράλληλη αποζημίωση κατά 7% ,των δικαιούχων αποζημίωσης ,από το Εγγυητικό Κεφάλαιο  Ζωής,

Σας καλούμε,

Να δώσετε ένα Οριστικό τέλος, σε όλο αυτό το "χάος", βασιζόμενοι στην υπαρ.1255/2019, απόφασή του Μονομελούς Ειρηνοδικείου Αθηνών, ώστε επιτέλους να δικαιωθούν όλοι οι δικαιούμενοι και ταλαιπωρημένοι εδώ και χρόνια,  πρώην ασφαλισμένοι της Ασπίδος που βρέθηκαν  εκτός της λίστας δικαιούχων αποζημίωσης."

Τέλος, η΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, εμένει και επιμένει, να δοθεί πολιτική λύση, στο όλο θέμα, δεν επιθυμεί να προβεί σε Ομαδική Αγωγή, καταφεύγοντας δικαστικά, καταναλώνοντας χρόνο ,χρήμα ,αλλά δηλώνει ότι στην εσχάτη περίπτωση θα το πράξει, γιατί  σκοπός και καθήκον της, είναι η Προστασία των συμφερόντων των Καταναλωτών και ΜΟΝΟ!!!. όταν θίγονται !!!"

 

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

 

Ιωάννα Μελάκη


ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35

Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email:
epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: