Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Ε.Π.Κ. Κρήτης: "Λύστε το πρόβλημα των δανειοληπτών μέσω του τέως Ο.Ε.Κ."

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 2-9-2020

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έστειλε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλώντας τον να προβεί στην υλοποίηση ρύθμισης για τα δάνεια, που ελήφθησαν μέσω του τέως Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο, πρόβλημα  που αφορά δεκάδες χιλιάδες οικογένειες.

Στην επιστολή της  η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης μεταξύ των άλλων αναφέρει:

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Βάσει του ν.4618/2019, άρθρο 25 παρ.1 ,θα πρέπει ως αρμόδιος Υπουργός, να μεριμνήσετε στην έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.), δυνάμει της οποίας θα καθοριστούν τα κριτήρια ένταξης στην επιδότηση, τα ποσοστά επιδότησης της έντοκης τοκοχρεωλυτικής δόσης, τα μέγιστα ποσά της επιδοτούμενης δόσης, η μέγιστη διάρκεια της επιδότησης ανά κλίμακες οφειλής και κάθε άλλο αναγκαίο διαδικαστικό και λεπτομερειακό ζήτημα για την υλοποίηση της προβλεπόμενης επιδότησης. 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Χιλιάδες είναι οι οικογένειες δανειοληπτών, μέσω τ. Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο. που ζουν στην αγωνία και στην ανασφάλεια περιμένοντας  υπομονετικά  την υλοποίηση της ρύθμισης,

Κάθε καθυστέρηση έκδοσης της προβλεπόμενης από τον νόμο απόφασης, διπλασιάζει τον φόβο και τον κίνδυνο απώλειας της κατοικίας τους, αφού υπάρχουν οφειλές, αλλά δεν έχει προσδιοριστεί ο τρόπος πληρωμής τους.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η δανειοδότηση των δανειοληπτών μέσω τ. Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο,συνήθως αφορά καταναλωτές που ανήκουν σε ευαίσθητες  με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια κατηγορίες, και δεν θα πρέπει με οποιαδήποτε μη έγκαιρη ενέργεια, να παραταθεί το πρόβλημα που τους έχει δημιουργηθεί.

Σας ζητούμε και σας καλούμε με την παρούσα, ως Ένωση Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης την άμεση λύση του προβλήματος των δανειοληπτών,μέσω τ. Ο.Ε.Κ. με επιδοτούμενο επιτόκιο, μια και ζούμε σε αίωλες συνθήκες, για την προστασία της κατοικίας.

Με Εκτίμηση

Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com                                                         
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306

Δεν υπάρχουν σχόλια: