Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Ε.Π.Κ.Κρητης: "Δεν δίνει ελπίδα στους φτωχοποιημενους δανειολήπτες ο ν.4605/3019 "ηλεκτρονικη πλατφόρμα" για την προστασία της κύριας κατοικίας"

Δελτίο τύπου 14-2-2020

Καμία αισιοδοξία με τις συμβάσεις που στέλνουν οι τράπεζες μέσω του ν.4506/2019 (ηλεκτρονική πλατφόρμα), αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και συνεχίζει".
Τώρα οι τράπεζες έμπειρες πια από τα λάθη του παρελθόντος "δένουν" όσο μπορούν περισσότερο τον οφειλέτη. Στις νέες συμβάσεις που φτιάχνουν όλοι οι όροι είναι υπέρ της τράπεζας. Μιλάμε για έναν απλό τεχνοκράτη που μελετά τη σύμβαση, ανακαλύπτει το ενοχρηστρομένο θέατρο του παραλόγου,που συνεχίζεται εις βάρος των οφειλετών. Π.χ οφειλέτης τράπεζας, με καταναλωτικό δάνειο ποσού 20.000 ευρώ και με υποθήκη την φτωχοτατη κατοικία του, εμπορικής αξίας 20.000 ευρώ, κλήθηκε από φορείς της "προπαγάνδας" να ενταχθεί στο ν.4605/2019, για να προστατεύσει το σπίτι του.
Ο οφειλέτης υπάκουσε, έκανε την αίτηση  στην ηλεκτρονική πλατφόρμα,αλλά το ερώτημα είναι θα το σώσει;
Το Εισόδημα του είναι το προνοιακό επίδομα των 200 ευρώ και καλείται να καταβάλει τα 60 ευρώ,ως μηνιαία δόση, αλλά και να ασφαλίσει υποχρεωτικά το σπίτι του, σε περίπτωση σεισμού η πυρκαγιάς, με το υπόλοιπο των 160 ευρώ. Μα είμαστε σοβαροί; η παίζουμε με την φτώχεια και την ελπίδα του καθενός; Ντροπή.,
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, , οφείλει να επισημάνει την προσοχή των δανειοληπτών και να επισημάνει ότι υπάρχουν πολλά αδύναμα σημεία που  "αδειάζουν"'τον δανειολήπτη,  έναντι  των πιστωτών,τα οποία  και θα  πρέπει να προσεχθουν πριν ο δανειολήπτης υπογράψει τις νέες συμβάσεις.

Τέλος, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καταγγέλλει την πρόσκληση ένταξης των δανειοληπτών από φωνές διαφόρων φορέων και μη, στον ν.3869/2019,την εσκεμμένη προπαγάνδα, υπέρ των τραπεζικών συμφερόντων και μόνο, καθώς η προστασία της πρώτης κατοικίας, προσφέρεται μόνο σε εκείνους που έχουν βιώσιμο χρέος.
Για ενημέρωση στήριξη, κάθε οφειλέτης, ο κάθε υπερχεωμενος καταναλωτής ,θα πρέπει να απευθύνεται στις Ενώσεις Καταναλωτών, στις οποίες είναι μέλος.
 
Η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
 
Ιωάννα Μελακη

Δεν υπάρχουν σχόλια: