Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Παράνομες πρακτικές, από Ινστιτούτα Αδυνατίσματος -Δεκάδες οι καταγγελίες"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29-7-2019
"Κρούσματα"  παραπλανητικών πρακτικών ,από τα  Κέντρα Αδυνατίσματος και Αισθητικής ,δέχεται, το τελευταίο διάστημα, η Ένωση Προστασίας  Καταναλωτών Κρήτης, από  αρκετές καταγγελίες, από καταναλωτές που αρκέστηκαν ,στα "ελκυστικά πακέτα" των εν λόγω επιχειρήσεων , χωρίς να γνωρίζουν, τα δικαιώματα τους.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, προς αποφυγή τέτοιων περιπετειών, που αφενός είναι ψυχοφθόρες αλλά και υποθάλπουν και οικονομικές απαιτήσεις ,για τους καταναλωτές, , από  υπηρεσίες που δεν λαμβάνουν, καθώς  τα Κέντρα Αισθητικής ,συχνά παραβιάζουν την σχετική Υπουργική Απόφαση και καταστρατηγούν τα δικαιώματα των καταναλωτών,οι καταναλωτές πρέπει να είναι ενημερωμένοι.
Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι, τα Κέντρα Αδυνατίσματος οφείλουν :
  • Να παραδώσουν αντίγραφα όλων των συμβάσεων υπογεγραμμένα και από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη, με τα πλήρη στοιχεία της επιχείρησης
  • Να παραδώσουν ξεχωριστό έντυπο υπαναχώρησης μαζί με τις συμβάσεις
  • Να μην λαμβάνουν προκαταβολή υψηλότερη του 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος, πριν αρχίσει να εκτελείται η σύμβαση
  • Να παραδίδουν παραστατικά για κάθε συνεδρία και να αναγράφουν την αξία αυτής.
Επίσης, ο καταναλωτής:
Εάν υπογράψει σύμβαση μπορεί να υπαναχωρήσει εντός 30 ημερολογιακών ημερών, χωρίς σπουδαίο λόγο, και να λάβει ακόμα και το σύνολο του ποσού, εάν δεν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίες.
Εάν έχει πραγματοποιήσει συνεδρίες, αλλά δεν επιθυμεί τη συνέχισή τους, δικαιούται να λάβει το ποσό που αντιστοιχεί στις ανεκτέλεστες συνεδρίες με μία επιβάρυνση 2,5% επί αυτού του ποσού.
Καλούν, λοιπόν, τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να προσέχουν τους όρους που υπογράφουν, και να ζητούν πάντα αντίγραφο για οποιοδήποτε έγγραφο υπογράφουν.
Τέλος, εάν παρεμπιπτόντως κάποιος  καταναλωτής, πέσει  "θύμα"  από τέτοιες  πρακτικές  μπορεί να το καταγγείλει στην ΄Ένωση  με οποιανδήποτε τρόπο, (ηλεκτρονικά, τηλεφωνικά , ταχυδρομικά) email. epkxan@ gmail.com , FAX 2821092306, thl.2821092666
 Συμπληρωματικά  αναφέρουμε ότι ,ύστερα από την καταγγελία μέλους μας και την παρέμβαση του νομικού της τμήματος  της ΄Ένωσης ,επεστράφη ποσό ύψους 1200 ευρώ για ανεκτέλεστες υπηρεσίες.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email: epkxan@gmail.com
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306


Δεν υπάρχουν σχόλια: