Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Ζητάμε μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α, σε όλα τα πόσιμα και φαγώσιμα είδη, άμεσης κατανάλωσης"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9-5-2019

Επιστολή ,προς  τον   Πρωθυπουργό της Χώρας, για να συμπεριλάβει στη μείωση του συντελεστή  του Φ.Π.Α., από το 24% στο 13%, τους καφέδες και τα αναψυκτικά, κ.ά, έστειλε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. Στην επιστολή της, η Ένωση των Καταναλωτών αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Νοιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση  για την απόφαση σας, να χαμηλώσετε  τον συντελεστή του Φ.Π.Α., πολλών προϊόντων άμεσης κατανάλωσης, από το συντελεστή 24% σε 13%, πράγμα που θα ωφελήσει άμεσα χιλιάδες καταναλωτές, να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια και ως Ένωση με χιλιάδες μέλη , το κρίνουμε θετικά.
 Παρά ταύτα ,πηγές του υπουργείου Οικονομικών, όπως διευκρίνισαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι  μετατάξεις δεν αφορούν  τα πόσιμα… Καφές, τσάι, χαμομήλι , αναψυκτικά και χυμοί και ότι θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24%.

κ. Πρωθυπουργέ,
Ζητάμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να συμπεριλάβετε σ' αυτήν, όλα τα φαγώσιμα και πόσιμα είδη, που κάνει  χρήση ο καταναλωτής στην  καθημερινότητα του, για να νοιώσει την πλήρη ανακούφιση ,μετά από 8 χρόνια σκληρής οικονομικής λιτότητας και  πίεσης που υπέστη.

Με Ιδιαίτερη εκτίμηση

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Α/Μ 35
Ταχ.Δ/νση:Πλ.1866  Αρ.2
Email:
epkxan@gmail.com                                                       
Τηλ-Φαξ:2821092666-28210 92306


Δεν υπάρχουν σχόλια: