Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΠΟΙΖΩ - ΔΤ με Θέμα ΟΧΙ στους Πλειστηριασμούς Ακινήτων

Dt.791.19-11-2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΧΙ στους πλειστηριασμούς ακινήτων. Απαιτούμε, εδώ και τώρα, οριστικές και αποτελεσματικές λύσεις για τα κόκκινα δάνεια
Η ΕΚΠΟΙΖΩ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών “Η Παρέμβαση” απαιτούμε να δεσμευτεί η Κυβέρνηση, ΑΜΕΣΑ, ώστε να ισχύσει η αναστολή των πλειστηριασμών χωρίς όρους και προϋποθέσεις για την κύρια κατοικία και για τα υπόλοιπα ακίνητα για 3 χρόνια τουλάχιστον και να λάβει άμεσα μέτρα για τη ρύθμιση των “κόκκινων δανείων”.
Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, μισθωτοί ή μικροεπαγγελματίες, βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, δεν μπορούν πλέον όχι μόνο να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, αλλά ούτε καν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια.

Η αγορά ακινήτων ήδη ασφυκτιά και μια μαζική εισροή ακινήτων προς πώληση θα καταλήξει σε μεγαλύτερη απαξίωσή τους.
Χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο, ενώ θα οφείλουν ακόμα στις τράπεζες χρήματα για το ακίνητο που έχασαν και πρέπει να ξεπληρώσουν.
Χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες θα χάσουν, όχι μόνο την κατοικία τους, αλλά και την επαγγελματική τους στέγη, οδηγούμενοι οριστικά και αμετάκλητα στο περιθώριο της ζωής.
Για όλους αυτούς τους λόγους, οι ενώσεις καταναλωτών ζητούμε, μεταξύ άλλων:
·         Την αναστολή των πλειστηριασμών τόσο της κύριας κατοικίας όσο και των υπολοίπων ακινήτων, όπως ίσχυε μέχρι το 2013, τουλάχιστον για τρία έτη ακόμα.
·         Υπεύθυνη, ρεαλιστική και ανθρωποκεντρική αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, για τα μεν στεγαστικά δάνεια με αναπροσαρμογές πάνω στη βάση της μείωσης των αξιών των ακινήτων και για τα καταναλωτικά και επαγγελματικά
στην κατεύθυνση της μείωσης των υπέρογκων επιτοκίων και των διαγραφών, ανά περίπτωση, μέρους των χρεών.
·         Να λειτουργήσουν θεσμοί συμβουλευτικής υποστήριξης και εξωδικαστικής συνδρομής για τη διευθέτηση των οφειλών, με την υποχρέωση των τραπεζών να λογοδοτούν για τις λύσεις που προτείνουν.
·         Την άμεση απόσυρση των διατάξεων για τους fast truck πλειστηριασμούς και τις εξευτελιστικές τιμές πρώτης προσφοράς ακινήτων από το σχέδιο τροποποίηση του ΚΠολΔ.

Επισυνάπτεται ψήφισμα των 16 Ενώσεων Καταναλωτών – Μελών της Π.ΟΜ.Ε.Κ.
“Η Παρέμβαση”.

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2014
Για περισσότερες πληροφορίες:
                     Αθήνα: τηλ. 210 330.44.44,  e-mail:  info@ekpizo.gr
Θεσσαλονίκη: τηλ.2310257776, e-mail: ekpizothess@ekpizo.gr
                   Πάτρα: τηλ. 2610 222626, e-mail: ekpizopatras@ekpizo.gr
Ιστοσελίδα: www.ekpizo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: